Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 1500 юних мешканців Харківщини побували на факультеті, що готує танкістів

Понад 1500 юних мешканців Харківщини побували на факультеті, що готує танкістів

Про це повідомив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев. За його інформацією, старшокласники відвідують подібні заняття в рамках військово-патріотичного виховання.

Протягом останнього місяця понад 1,5 тисячі старшокласників з різних районів області побували в розташуванні факультету військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

«За ініціативи голови ХОДА Ігоря Райніна, на колегії Департаменту науки і освіти було прийнято рішення організовувати виїзні заняття з предмету «захист Вітчизни» для старшокласників на базі вищих учбових закладів. Адже в більшості шкіл матеріальна база з цієї дисципліни вже не відповідає реаліям сучасного життя. Згідно з графіками, в середньому один день на два місяці для учнів проходять заняття з військовими», - пояснив Анатолій Бабічев. 

Так, знайомство старшокласників з військово-навчальним закладом традиційно починається з екскурсії музеєм бойової слави, потім вони відвідують спеціалізовані класи, парк бронетехніки, курсантські казарми, їдальню тощо.

«До кожної з таких зустрічей ми – військові - ретельно готуємося, аби юні громадяни краще зрозуміли професію захисника Вітчизни. Тому, окрім відвідування об’єктів інфраструктури факультету, передбачені й виступи перед гостями учасників АТО, яких у нас чимало. Відзначаю велику увагу до слів військових викладачів з боку учнів шкіл на цих позакласних заняттях», - розповів заступник начальника факультету підполковник Олександр Сінько.

За інформацією командування факультету, першими їх відвідали школярі Чугуївського, Великобурлуцького, Дворічанського та Дергачівського районів. При цьому юні мешканці Дергачівщини ще попросили військовослужбовців прийняти у них заліки з вогневої підготовки та оцінити, як вони пройдуть смугу перешкод.

У знак подяки школярі часто привозять з собою плакати, малюнки та різні обереги, які воїни-танкісти традиційно розміщують на стінах чи ставлять на видні місця.

Довідка. Відвідування юнаками та дівчатами воїнів-танкістів відбувається в рамках реалізації Регіональної програми військово-патріотичного виховання молоді, яку працівники Департаменту науки і освіти Харківської обласної держадміністрації ще на початку року погодили з командуванням військового вишу. Згідно з цим документом, з 24 вересня до 6 грудня 2015 року тисячі учнів 10-11 класів середніх шкіл ознайомляться з умовами служби та побуту військовослужбовців Збройних Сил України.

Окрім факультету військової підготовки НТУ «ХПІ», школярі проходять навчання на базі Харківського університету Повітряних Сил ім. І.М. Кожедуба та Національної академії Національної гвардії України.