Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична передала автобус Колонтаївській школі

Юлія Світлична передала автобус Колонтаївській школі

У рамках робочого візиту до Краснокутського району заступник голови ХОДА відвідала загальноосвітню школу в селі Колонтаїв.

«В області продовжується реалізація програми «Шкільний автобус». Ми виділили кошти з обласного бюджету та закупили 11 автобусів. Один з них відтепер ваш, - сказала Юлія Світлична, відкриваючи урочистий захід з нагоди передачі шкільного автобуса. - Від імені голови облдержадміністрації Ігоря Райніна передаю вам найтепліші побажання з надією, що цей автобус надасть можливість дітям безперешкодно добиратися на навчання й отримувати якісну освіту, а потім вступити до вищих навчальних закладів і розвивати Краснокутський район і Харківщину».

За словами директора Колонтаївської школи Тетяни Катасонової, у школі навчається 160 дітей, з них підвезення потребує 91 дитина. Школярі дістаються на навчання з трьох сіл - Любовки (знаходиться в 8,5 кілометрах від школи), Рябоконеве (в 8 кілометрах) і з віддалених районів Колонтаїва, який розтягнутий на 10 кілометрів.

«У нас гостро стояло питання підвезення дітей, бо старому нашому автобусу більше 20 років. Він часто ламався, тому нам необхідно було його замінити. Завдяки Юлії Світличній ми здійснили свою мрію», - сказала Тетяна Катасонова.

За її словами, автобус буде підвозити школярів на навчання в 4 етапи. Наскільки комфортною буде поїздка, заступник голови ХОДА проінспектувала особисто, проїхавшись на новому шкільному автобусі разом з маленькими мешканцями Краснокутського району.

«Діти шалено раді. Тепер вони будуть діставатися з комфортом. Автобус оснащений всім необхідним, у тому числі ременями безпеки і додатковою сходинкою - для того, щоб дітки мали можливість безперешкодно заходити до салону. Тому сьогоднішній день став справжнім святом для всього села», - сказала Юлія Світлична.

З новим придбанням педагогічний колектив школи, дітей і батьків привітав голова Краснокутської РДА Олександр Марчук.

«Нашому району отримати автобус було дійсно важко. Але за сприяння голови облдержадміністрації Ігоря Райніна та його заступника Юлії Світличної нам це вдалося, і я хочу щиро їм подякувати за цей подарунок», - сказав Олександр Марчук.

Юлія Світлична підкреслила: для того, щоб діти могли безпечно діставатися до шкіл, за ініціативи голови ХОДА в цьому році в області приділили особливу увагу ремонту доріг, по яких курсують шкільні автобуси. Краснокутський район не став винятком.

«Минулого разу, коли я була у вас на зустрічі, ми склали дуже багато планів, і я можу сказати, що багато з того, що ми з вами позначили, вже зроблено, - звернулася заступник голови ХОДА до мешканців Краснокутського району. - Ми говорили про те, що дуже погані дороги, вони не ремонтувалися роками, а іноді й десятиліттями. І зараз, завдяки вашій ініціативі та підтримці Ігоря Райніна, вже є результат. Та ділянка дороги, яка була непроїзною (від Краснокутська до Любовки), відремонтована, і шкільний автобус їхатиме по хорошій дорозі», - резюмувала Юлія Світлична.