Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

150 учасників АТО отримали земельні ділянки в Харківському районі

150 учасників АТО отримали земельні ділянки в Харківському районі

21 жовтня заступник голови ХОДА Михайло Черняк взяв участь у передачі земельних ділянок демобілізованим учасникам АТО.

Як повідомив Михайло Черняк, ділянки по 12 соток кожна призначені під будівництво дачного кооперативу.

«За час проведення АТО в Харківській області було мобілізовано близько 3000 чоловік. Всі, хто повертаються додому після виконання свого священного обов'язку, мають законне право отримати земельні ділянки в області. Більше 500 ділянок ми вже видали, і ця робота буде продовжуватися», - повідомив заступник голови ХОДА.

За його словами, Харківська область - лідер у вирішенні соціальних питань учасників АТО.

«Ми розуміємо, що поки що система допомоги демобілізованим працює не ідеально. Наша країна була не готова до війни і її наслідків, чиновники не знали, як зустрічати бійців, як допомагати їм з адаптацією. Але ми в Харківській області змінюємо систему. Завдяки дуже тісній співпраці з обласною організацією ветеранів АТО, ми знаємо про всі найбільш проблемні питання наших бійців і намагаємося їх вирішувати. Для цього в області було створено Центр допомоги учасникам антитерористичної операції, де вони зможуть вирішити всі соціальні питання, - розповів Михайло Черняк. - Ми розуміємо, що наші бійці - справжні герої, які ціною власного здоров'я, ризикуючи життям, забезпечили нам мир, не дозволили військовій агресії розповсюдитися по українській землі. І ми щиро хочемо, щоб на мирній території їм не доводилося стикатися з труднощами».

Під час заходу до заступника керівника ХОДА звернулися представники обласної організації ветеранів АТО з пропозицією створити в Харківській області меморіальний комплекс на честь загиблих воїнів антитерористичної операції.

Михайло Черняк підтримав цю ідею і запевнив бійців, що голова ХОДА Ігор Райнін також відгукнеться на цю пропозицію. Крім того, за словами Михайла Черняка, в Харківській області в рамках декомунізації і перейменування обов'язково з'являться вулиці, названі на честь героїв.

В ході заходу Михайло Черняк також вручив бійцям АТО нагороди обласної державної адміністрації.