Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємства-боржники по заробітній платі обіцяють ліквідувати заборгованості до кінця року

Підприємства-боржники по заробітній платі обіцяють ліквідувати заборгованості до кінця року

20 жовтня відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Керівники підприємств, де наявні борги з виплати заробітної плати та за єдиним соціальним внеском, повідомили про причини боргів, вжиті заходи з метою їх скорочення та вказали терміни їх ліквідації. Зокрема, це такі підприємства як: ДП «Харківський науково-дослідний інститут технології машинобудування», ДП «Проектування будівництва підприємств вугільної промисловості «Південдіпрошахт», ТОВ «Силові енергетичні машини - ЕМЗ». На переконання керівників підприємств, більшість з них в змозі ліквідувати заборгованості по заробітних платнях своїм працівникам уже до кінця цього року.

«Звертаю увагу тих керівників, які намагаються подавати неправдиві дані про реальний стан справ на підприємствах, на те, що вже сьогодні до складу комісії включено представника  Головного управління МВС України в Харківській області. Мораторій на проведення перевірок підприємств рано чи пізно буде знятий, тому, будь ласка, готуйте реальні графіки погашення боргів по заробітній платні і приділяйте цьому питанню першочергове значення», - попередив усіх присутніх т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко.

Крім того, заслухано керівників підприємств, де наявні борги з відшкодування виплачених пільгових пенсій, а саме: ПАТ «Світло шахтаря», ПрАТ Спеціалізоване будівельно-монтажне управління «Тунельбуд» та ВАТ Завод «Потенціал».

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів, та прийнято протокольне рішення.