Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До уваги ЗМІ!

До уваги ЗМІ!

На Харківщині реалізвуватиметься Проект «Аграрні розписки в Україні».

Подробиці проекту експерти обговорять 20 жовтня під час «круглого столу» в ХОДА. У круглому столі «Аграрні розписки як спосіб розширення доступу малим та середнім сільгоспвиробниками до фінансових та матеріально-технічних ресурсів» візьмуть участь:

- заступник Міністра агарної політики та продовольства України Владислава Рутицька;

- заступник голови ХОДА Марк Беккер;

- директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр;

- начальник Головного територіального управління юстиції у Харківській області Юрій Георгієвський;

- керівник Програм IFC з розвитку фінансування агросектору Лія Сорока;

- радник IFC з юридичних питань Сергій Рабенко.

Також запрошені директор Державного підприємства «Аграрні Реєстри», представники приватного сектору, зокрема постачальники матеріально-технічних ресурсів, дистрибютори, представники банківського сектору, сільгоспвиробники та їх асоціації, незалежні експерти.

Захід відбудеться  20 жовтня у Малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх). Початок роботи: о 10:00 год. (реєстрація – з 09:30).

Довідка. Церемонія офіційного відкриття Проекту «Аграрні розписки в Україні», який здійснюється Групою Світового банку у партнерстві зі Швейцарською Конфедерацією, відбулась 13 жовтня 2015 року. Впродовж року механізм видачі аграрних розписок відпрацьовувався у Полтавській області. З 1 вересня поточного року у відповідності до спільного наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України та Міністерства юстиції України він поширився і на Харківську область. Механізм видачі аграрних розписок запрацює також у Вінницькій та Черкаській областях.

Мета Проекту – активізувати роботу щодо запровадження в Україні аграрних розписок. Це новий інструмент, який передбачає спрощення доступу малим та середнім сільгоспвиробникам до фінансових та матеріально-технічних ресурсів.

Теги