Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Внесок військових медиків у захист нашої країни неможливо переоцінити. Михайло Черняк

Внесок військових медиків у захист нашої країни неможливо переоцінити. Михайло Черняк

16 жовтня заступник голови ХОДА привітав з Днем захисника України співробітників харківського військового госпіталю.

Вітаючи працівників Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, Михайло Черняк передав їм слова вдячності та подяки від імені голови обласної адміністрації Ігоря Райніна.

«День захисника України - свято, що об'єднує людей різних поколінь і різних професій. Сьогодні, коли в нашій державі ведуться бойові дії, на її захист стали військові, силовики, волонтери. І, звичайно, неможливо переоцінити роль, яку в захисті країни грають наші медики, - підкреслив Михайло Черняк. - Ви рятуєте життя наших бійців на передовій, часто ризикуючи собою. Тут, на мирній території, ви робите все, щоб поставити на ноги поранених і хворих. На ваших плечах колосальне навантаження. Ми безмежно вдячні вам за вашу працю».

Михайло Черняк зазначив, що за півтора року антитерористичної операції на Донбасі значно виріс військовий потенціал країни, а також оновилася матеріально-технічна база медичних установ, особливо тих, які надають допомогу військовим.

«Це - результат тих реформ, які сьогодні проводяться в країні з ініціативи Президента Петра Порошенка. Ми хочемо змінити країну на краще - саме на це спрямовані перетворення, які часто піддаються критиці. Але наша команда не боїться брати на себе відповідальність у важкий час. Харківська область серед перших впроваджує реформи в різних сферах. Вже найближчим часом ми презентуємо і реформу охорони здоров'я», - розповів заступник голови ХОДА.

У ході заходу Михайло Черняк передав госпіталю патріотичні малюнки і вироби дітей з області, які брали участь у виставці в харківській галереї «Бузок».

«Нашим дітям довелося жити у важкий час, вони знають, що таке справжня війна. І це дуже вплинуло на них - нове покоління зростає по-справжньому самосвідомим і патріотичним. Їх подарунки для бійців, зроблені своїми руками, просякнуті щирістю і любов'ю. Ці роботи розповідають, якою наші діти хочуть бачити Україну - мирною і процвітаючою. І ми зобов'язані зробити все, щоб виправдати їх сподівання. Я впевнений, що вони будуть цінувати подвиги наших воїнів, як сьогодні ми цінуємо подвиги наших дідів», - сказав Михайло Черняк.

Начальник госпіталю Віктор Поліщук зазначив, що дитячі подарунки дійсно дуже радують бійців і в госпіталі, і на передовій. Вони дають їм стимул і розуміння того, за що вони воюють.

За словами Віктора Поліщука, за період військових дій до харківського військового госпіталю поступили майже 12 тисяч учасників АТО - поранених, травмованих і хворих.

«Весь цей час ми відчуваємо підтримку Харківської обласної адміністрації та вдячні за те, що сьогодні ми забезпечені всім необхідним для лікування наших бійців», - зазначив начальник госпіталю.

З нагоди Дня захисника України співробітники госпіталю отримали нагороди обласної адміністрації.

Почесні грамоти обласної державної адміністрації отримали:

- заступник командира частини – начальник оперативно-методичного відділу Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (військова частина А3306), полковник  медичної служби Валерій Ліщук;

- начальник хірургічного відділення військової частини – польова пошта В2102, капітан медичної служби Артем Фролов.

Подяку голови обласної державної адміністрації отримав медичний брат медичного відділення клініки ушкоджень Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, старшина Василь Веремеєнко.