Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За півтора року воєнних дій український народ здобув силу нескорених. Михайло Черняк

За півтора року воєнних дій український народ здобув силу нескорених. Михайло Черняк

14 жовтня на Висоті маршала Конєва пройшли святкові заходи, присвячені Дню захисника України.

В урочистостях взяло участь керівництво Харківської облдержадміністрації, обласної ради, ветерани та учасники АТО, представники силових структур і громадськість.

Учасники заходу поклали квіти до стели на меморіальному комплексі, після чого відвідали музей Великої вітчизняної війни, де з нагоди Дня захисника України відкрилася виставка «Своєю долею причетні до подвигу». Експозицію присвятили воїнам АТО, волонтерам та іншим учасникам військових дій на Донбасі.

Також на меморіалі пройшов святковий концерт. Звертаючись зі сцени до ветеранів різних поколінь, заступник голови ХОДА Михайло Черняк привітав їх від імені керівника області Ігоря Райніна, побажавши здоров'я і миру.

«Ми відзначаємо це свято на славній Висоті маршала Конєва. Це легендарне місце, з якого розпочалося визволення Харківщини у Другій світовій війні. І це в черговий раз підкреслює, що День захисника України - свято, що об'єднує різні покоління. Сьогодні хочеться відзначити всіх і кожного, хто будь-коли захищав нашу країну», - сказав Михайло Черняк.

Окрему подяку заступник керівника області висловив тим воїнам, які сьогодні стоять на сторожі цілісності, безпеки і миру в країні.

«За останні півтора року зріс рівень української армії, але головне - зріс рівень нашої самосвідомості і патріотизму. Український народ здобув силу нескорених, - підкреслив Михайло Черняк. - І найбільш героїчні люди сьогодні - на передовій. Ми пишаємося ними, вони - приклад міцності духу, сили і героїзму».

У ході святкового концерту заступник голови ХОДА вручив почесні відзнаки обласної адміністрації співробітникам музею ВВВ, який відзначив 10-річний ювілей.

Також Михайло Черняк ознайомився з виставкою військової техніки і озброєнь, організованої на Висоті маршала Конєва харківськими прикордонниками.

Як розповів заступник начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України полковник Олександр Птиця, за останній рік прикордонна служба істотно переозброїлася і сьогодні має все необхідне для несення служби.

«Рік тому у нас не було нічого, крім автоматів. Тепер ви можете бачити міномети, гранатомети, зенітні установки, сучасну автомобільну техніку - все це є на озброєнні Харківського прикордонного загону», - запевнив полковник.

Михайло Черняк зазначив, що сьогодні потрібно зробити все, щоб бійці були забезпечені всім необхідним не тільки на передовій, але і вдома.

«Обласне керівництво зробить все, щоб ці люди відчували, що їх тили надійно захищені, щоб у мирному житті вони та їх сім'ї ні в чому не відчували потреби», - підкреслив заступник голови ХОДА.