Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Освітня й медична сфери області отримають перерозподілені кошти субвенцій

Освітня й медична сфери області отримають перерозподілені кошти субвенцій

Про це повідомив заступник міністра фінансів України Роман Качур у ході селекторної наради 13 жовтня.

Селекторна нарада під головуванням заступника міністра фінансів України була присвячена питанням стану виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Участь у нараді взяли т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Вадим Глушко та керівники профільних структурних підрозділів ХОДА.

Роман Качур відзначив, що питання здійснення всіх соціальних виплат, в тому числі перерозподілу медичної та освітньої субвенцій з неконтрольованих українською владою територій Донецької та Луганської областей зараз - на контролі Міністерства фінансів України.

«Загальна сума перерозподілу медичної та освітньої субвенцій склала близько 7 млрд грн. Крім того, при перерозподілі субвенцій були окремо визначені кошти в обсязі 100 млн грн, які розподілені між областями для того, щоб посилити матеріальну базу в школах (комп’ютерні класи, кабінети біології, фізики та хімії)», - зазначив заступник міністра фінансів України.

В свою чергу, Вадим Глушко доповів про навантаження, яке сьогодні несе регіон у зв’язку з великою кількістю прийнятих тимчасово переміщених осіб з Луганської та Донецької областей.

«Харківська область ще не отримала обіцяні 112,5 млн грн цільової субвенції на медичне обслуговування 105 тис. тимчасово переміщених осіб, хоча насправді і їх кількість вже зросла до 190 тисяч. Ми неодноразово зверталися з проханням вирішити це питання. Також сподіваємось на кошти, які повинні надійти при перерозподілі медичної й освітньої субвенцій з непідконтрольних частин Донецької й Луганської областей», - підкреслив Вадим Глушко.

Крім того, він розповів про певні питання, які виникли в Харківській області з фінансуванням відомчих медичних установ, перш за все - лікарень міст Куп’янська та Ізюма. Вадим Глушко зазначив, що згідно з законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», відомчі медзаклади передаються на фінансування з місцевих бюджетів відповідних територій, де знаходяться ці установи. При цьому ніяких додаткових ресурсів на утримання відомчої медицини отримано не було. Представники Міністерства фінансів повідомили, що наразі готується проект розпорядження Кабінету Міністрів України з фінансування відомчої медичної мережі, який наразі перебуває на візуванні в профільних міністерствах.