Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ПРООН та уряд Японії допоможуть відкрити бізнес вимушеним переселенцям

ПРООН та уряд Японії допоможуть відкрити бізнес вимушеним переселенцям

Внутрішньо переміщених осіб, які проживають в Харківській області, запрошують взяти участь у конкурсі на здобуття малих грантів для започаткування або відновлення підприємницької діяльності.

«Грантова підтримка буде надаватись для започаткування, відновлення чи розширення підприємницької діяльності та малого бізнесу, - пояснив керівник проекту ПРООН «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» Руслан Федоров. - При оцінці бізнес-планів особлива увага приділятиметься потенціалу та довгостроковим перспективам запропонованого проекту. Важливо, щоб бізнес-план мав реалістичні ринкові показники, а також передбачав створення умов для самозайнятості та створення додаткових робочих місць. Сума гранту залежатиме саме від кількості створених робочих місць. Так, найбільшу суму - до 225 тис. грн - зможуть отримати особи, які в рамках запропонованого бізнес-плану планують створити не менше 4-х робочих місць. Також хочу звернути увагу, що підприємці, які отримають грант, мають зробити власний внесок у реалізацію проекту - в грошовій чи іншій формі - у розмірі не менше 25% вартості проекту».

У конкурсі на отримання гранту можуть брати участь виключно фізичні особи, які мають офіційний статус ВПО та проживають на території Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Луганської, Одеської, Полтавської областей, а також місцеві мешканці підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей.

Програму малих грантів для започаткування або відновлення підприємницької діяльності адмініструє благодійний фонд «Творчий центр ТЦК» у партнерстві з благодійним фондом «Горєніє» та Всеукраїнською організацією зі справ вимушених переселенців. Детальна інформація щодо умов участі в програмі – тут.  Останній термін подачі бізнес-планів – 29 жовтня 2015 року.

Довідка. Програма малих грантів для започаткування або відновлення підприємницької діяльності реалізується в межах проектів «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» та «Економічне і соціальне відновлення Донбасу», що впроваджуються ПРООН за фінансової підтримки уряду Японії і в партнерстві з урядом України, регіональною та місцевою владою. Загальний бюджет проектів – 11 млн 320 тис. доларів США.