Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрилася виставка дитячої творчості «Мир»

У Харкові відкрилася виставка дитячої творчості «Мир»

9 жовтня в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкрилася виставка дитячих робіт «Мир», приурочена до Дня захисника України.

У відкритті виставки взяв участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк, а також директори департаментів масових комунікацій та у справах молоді й спорту ХОДА Вікторія Аннопольська та Віталій Кириленко.

Вітаючи юних художників з відкриттям виставки, Михайло Черняк подякував їм за патріотизм.

«Незважаючи на юний вік, ви тонко відчуваєте і розумієте, наскільки важливий мир. Моє покоління дізнавалося про війну з книг і фільмів, вам довелося жити в такий час, коли на нашій землі йде реальна війна. Я хочу запевнити вас: ми зробимо все, щоб зупинити її, щоб ви росли під мирним небом», - підкреслив заступник керівника області.

На виставці представлені малюнки, вишивки та інші роботи, які діти області готували на конкурс Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА, присвячений Міжнародному дню миру, який відзначали 21 вересня. Усього в конкурсі брало участь більше 600 робіт, кращі з них відібрали для експозиції в галереї.

«Роботи, представлені на виставці, пронизані величезною любов'ю до України та бажанням бачити нашу країну процвітаючою. Ці роботи настільки вразили нас, що ми вирішили організувати виставку в одному з кращих інформаційно-виставкових центрів Харкова, щоб мешканці міста та області змогли побачити й по достоїнству оцінити їх», - розповіла Вікторія Аннапольська.

Під час відкриття виставки Михайло Черняк і Віталій Кириленко нагородили пам'ятними знаками та Грамотами Департаменту у справах молоді та спорту авторів кращих робіт.

Організаторам дитячої виставки подякувала харківська художниця Надія Морозова, роботи якої зараз також експонуються в галереї.

«Я дуже вдячна обласній адміністрації за підтримку творчої молоді, за те, що надаєте можливість дітям реалізуватися. Це дуже важлива справа», - підкреслила Надія Морозова.

Вона подарувала обласній адміністрації картину, присвячену українським воїнам.

«Я хочу, щоб ця картина принесла радість та сцілення нашим захисникам», - зазначила художниця, подарунок якої планують передати пораненим воїнам АТО, які лікуються у Харківському військовому госпіталі.

Дитяча виставка в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» працюватиме до 17 жовтня, після чого роботи також передадуть бійцям, які несуть службу в АТО і проходять лікування в госпіталі.