Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Студенти Школи лідерства зможуть отримати роботу на найкращих підприємствах області

Студенти Школи лідерства зможуть отримати роботу на найкращих підприємствах області

7 жовтня в Харкові презентували Школу лідерства голови Харківської обласної адміністрації Ігоря Райніна.

У презентації взяли участь заступники голови ХОДА Юлія Світлична та Михайло Черняк.

Як зазначила Юлія Світлична, сьогодні в Україні існує «кадровий голод», гостра необхідність у кваліфікованих фахівцях. У зв'язку з цим виникло питання підвищення якості освіти.

«Для того, щоб надати молоді можливість розвиватися і проявляти себе, ми запропонували організувати Школу лідерства. У рамках роботи школи найуспішніші люди області, представники бізнесу і влади, поділяться своїм досвідом зі студентами. Учні школи зможуть проходити практику на державних і комерційних підприємствах області. А за підсумками роботи найкращі отримають можливість працевлаштування в тих структурах, де пройшли стажування», - розповіла заступник голови ХОДА.

За її словами, однією з установ, де учасники школи проходитимуть практику, стане обласна адміністрація.

«Нам потрібна ініціативна молодь. Якщо студенти зацікавлені в тому, щоб розвивати країну, руйнувати стару систему і будувати нову державу, ми чекаємо на них у лавах державних службовців», - заявила Юлія Світлична.

Спілкуючись зі студентами, заступник керівника області зазначила, що існуюча система державного управління застаріла і потребує оновлення.

«Ми вже рухаємося вперед. Завдяки бюджетній децентралізації Харківська область отримала додатково 4 млрд грн, що дозволяє нам розвиватися в важкий воєнний час. Але головні зміни попереду. І від кожного з вас залежить те, наскільки завтрашній день буде кращим. Від вас сьогодні потрібна ініціатива і бажання. А ми надамо вам можливість розвиватися», - підкреслила Юлія Світлична.

Один з лекторів Школи лідерства - Михайло Черняк, спілкуючись зі студентами, зазначив, що команда обласної адміністрації хоче почути думку молоді щодо реформування країни.

«Саме молодь повинна вирішувати, якою буде нова Україна, - підкреслив Михайло Черняк. - Команда керівників ХОДА на чолі в Ігорем Райніним - напевно, наймолодша в Україні. Ми справді хочемо змінити застарілу управлінську систему і підходимо до процесу реформ креативно. Невипадково саме в нашій області запускаються реформаторські пілотні проекти, такі як «електронний уряд».

Відразу після відкриття Школи лідерства голови ХОДА пройшла перша лекція для студентів у форматі неформального спілкування. Юлія Світлична, Михайло Черняк, а також депутат Харківської обласної ради Олександр Давтян відповіли на запитання учасників школи.

За словами представника Всеукраїнського студентського братства «Еліта нації» Сергія Перепелиці, пройти навчання в Школі лідерства побажали 200 харківських студентів. Кожен з них обере для себе напрямок роботи, наприклад, політику чи бізнес, і підготує власний проект. Проекти оцінюватиме експертне журі, яке визначить кращих студентів школи.

«Ми вдячні Ігорю Райніну за те, що він надає можливість молоді реалізуватися. Це перший подібний проект в Україні. На заході такі школи працюють дуже активно. Зокрема, в США існує Школа лідерства при президенті, - розповів Сергій Перепелиця. - Тому Харківську область сьогодні по праву можна вважати прикладом співпраці студентства та державної влади».

Більше фото