Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Книга про захисників Донецького аеропорту з'явиться в шкільних бібліотеках Харківської області

Книга про захисників Донецького аеропорту з'явиться в шкільних бібліотеках Харківської області

3 жовтня в Палаці студентів Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого презентували роман Сергія Лойка «Аеропорт».

Під акомпанемент гітари автор спільно з відомим українським актором Олексієм Горбуновим читали уривки з роману. Після читання на сцену піднялися захисники Донецького аеропорту - легендарні «кіборги».

Захід, що відбувся за підтримки Харківської облдержадміністрації, відвідали заступник голови ХОДА Михайло Черняк і т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко.

«Мене дуже вразило те дійство, яке відбулося на сцені - аж мурашки по шкірі, - зізнався після презентації Михайло Черняк. - Автор говорить про безглуздість війни й про долі різних людей, що потрапили в її горнило. Я вражений патріотизмом і самопожертвою захисників Донецького аеропорту. І ми могли побачити цих героїв своїми очима. Найважливіше - розуміти, що саме завдяки їх мужності у нас тут мир і стабільність. Як представник влади, я відчуваю нашу відповідальність перед цими людьми».

Як розповів Вадим Глушко, вже найближчим часом у шкільних бібліотеках Харківського та Зміївського районів з'явиться книга Сергія Лойка.

«Разом з волонтерами ми готові передати в шкільні бібліотеки 300 примірників роману з автографами авторів і захисників Донецького аеропорту, - зазначив Вадим Глушко. - Сьогодні мене щиро порадувало наше місто, в якому стільки справжніх патріотів. У залі під час презентації не було жодного порожнього місця. Це дуже важливо - знати своїх героїв, адже саме зараз створюється нова історія України».

Самі захисники Донецького аеропорту зі сцени зізнавалися: героями себе не вважають і від душі дякували харківським волонтерам. Більшість «кіборгів» уже встигли підписати контракти на службу в ЗСУ і продовжують боротися з терористами на сході країни. Приміром, Сергій Танасов спеціально відпрошувався у свого керівництва для участі в презентації книги. Про автора, з яким познайомився в Донецькому аеропорту, він відгукується з захопленням і любов'ю, а книгу вважає дивним і правдивим твором.

Нагадаємо, кореспондент американської газети «Los Angeles Times» Сергій Лойко минулої осені в розпал боїв за аеропорт кілька днів провів разом з українськими вояками. Автор подякував «кіборгам» за допомогу в написанні роману.