Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сергій Бубка подякував Ігорю Райніну за розвиток олімпійського руху

Сергій Бубка подякував Ігорю Райніну за розвиток олімпійського руху

Про досягнення та перспективи розвитку спорту в Харківській області керівник ХОДА розповів під час зустрічі з головою Національного олімпійського комітету України.

Говорячи про розвиток спорту на Харківщині, Ігор Райнін зазначив, що в 2015 році фінансування спорту в області було збільшено в 4 рази. Це дозволило зміцнити матеріально-технічну базу та створити умови для підготовки наших спортсменів, які, у свою чергу, радують нас перемогами.

«Є низка видів спорту, в яких наші спортсмени особливо успішні. Це, насамперед, синхронне плавання, стрільба з лука, боротьба. Ми намагаємося надавати цим спортсменам максимальну підтримку. Також у найближчих наших планах - відродити баскетбольну команду «Політехніка», ми хочемо, щоб уже наступного року команда з Вищої ліги перейшла до Суперліги. Плануємо відродити велосипедний спорт», - розповів Ігор Райнін.

Він повідомив, що 93 спортсмена Харківської області претендують на участь в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро, 8 з них уже отримали ліцензії.

«Упевнений, що це тільки початок, - зазначив Ігор Райнін. - Усі, хто вже отримав ліцензію, - дуже сильні спортсмени, які можуть претендувати на медалі».

Для того, щоб перелік нагород харківських спортсменів поширювався, обласне керівництво намагається надати їм максимальну підтримку.

«Ми визначили для себе три складові підтримки спортсменів. По-перше, це - моральна підтримка: ми завжди поруч з нашими спортсменами - і коли вони перемагають, і коли потребують допомоги. По-друге, це - організаційна допомога: ми намагаємося створити умови для підготовки, допомагати в поїздках на змагання, оскільки на це потрібні значні кошти. І третє, це - фінансова підтримка самих спортсменів», - розповів голова ХОДА.

Його заступник Михайло Черняк, який також брав участь у зустрічі, повідомив, що до підтримки спорту в Харківській області активно залучають спонсорів.

«Ми дійсно значно збільшили обсяг фінансування спорту, але можливості бюджету сьогодні обмежені. Бюджетні кошти ми намагаємося спрямувати на зміцнення матеріально-технічної спортивної бази, тому що умови підготовки далеко не завжди відповідають вимогам. Тому ми шукаємо спонсорів, людей, які вболівають за спорт, живуть їм», - зазначив Михайло Черняк.

Також Ігор Райнін розповів голові НОК про плани розвитку масового спорту в регіоні.

«Великого спорту не буває без масового спорту. При цьому у молоді повинні бути приклади для наслідування - успішні спортсмени. Ці речі взаємопов'язані. Тому, підтримуючи наших спортсменів, ми розуміємо необхідність розвитку дитячо-юнацького спортивного руху», - підкреслив керівник області.

Сергій Бубка подякував Ігорю Райніну за тепле ставлення до спортсменів і розуміння їх потреб, підкресливши, що такий підхід до спорту - приклад для інших регіонів України.

«Мені дуже приємно, що Ігор Львович очолив обласне відділення Олімпійського комітету, тому що результати його підходу до розвитку фізичної культури, спорту, олімпійського руху очевидні. Про ваше ставлення говорять конкретні справи, - підкреслив Сергій Бубка. - Така підтримка необхідна нашим спортсменам. Вони - справжні патріоти, які відстоюють честь України, незважаючи на масу пропозицій виступати за інші країни. Щоб утримати їх удома, ми повинні показати, що дійсно цінуємо їх. І така підтримка, яка є у харківських спортсменів, - запорука того, що вони залишаться на Батьківщині».

Більше фото