Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін обговорив з командою консультантів Посольства США питання впровадження реформ у Харківській області

Ігор Райнін обговорив з командою консультантів Посольства США питання впровадження реформ у Харківській області

2 жовтня відбулася зустріч голови ХОДА Ігоря Райніна з командою консультантів Посольства США в Україні з впровадження реформ.

У зустрічі з командою консультантів взяли участь заступники голови ХОДА Юлія Світлична та Вячеслав Аббакумов.

Представники іноземної делегації пояснили: проекти, з якими хочуть познайомити харків'ян, спрямовані на боротьбу з корупцією як на місцевому рівні, так і на державному. Проекти групи реформаторів були успішно реалізовані в Грузії, тепер за допомогою уряду США їх впроваджують в Україні - в Одеській області. Фахівці повідомили, що готові поділитися напрацюваннями: програмами у сфері надання адміністративних послуг, електронних держзакупівель, оптимізації держслужби та іншими.

Ігор Райнін зазначив, що керівництво Харківської області рішуче налаштовано на проведення реформ у регіоні та зацікавлене у співпраці з командою консультантів Посольства США в Україні.

«Нам дуже потрібні ваша підтримка й досвід. З нашого боку є бажання та розуміння необхідності реформ. Для мене, як для керівника області, звичайно, важливо, щоб тут влада мала більше довіри. Для цього вона має бути чесніша, але й саме суспільство теж потрібно міняти. Ми розмовляємо із суспільством дуже багато. У нас працює серйозна програма. Ми звернулися до суспільства із закликом не давати хабарів. Люди телефонували на телефон «гарячої лінії». Я на протязі 20 хвилин дізнавався про кожний дзвінок. Можу сказати, що з тисячі дзвінків біля 400 містили реальні факти. Тобто така система працює. Із суспільством треба розмовляти, і ми розмовляємо. Повинна змінюватися свідомість і приходити розуміння того, що якщо хочеш жити в правовій країні, то не потрібно платити, а треба жити згідно з законом», - сказав Ігор Райнін.

Більше фото