Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкривається арт-проект «Україна - це я»

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкривається арт-проект «Україна - це я»

Цей проект зібрав роботи талановитих художників, фотографів, скульпторів - як професіоналів, так і любителів, об'єднані темою осмислення України.

Мета проекту - показати різноманіття образів, форм і способів репрезентацій сучасної України і її народу. «Ми ставимо перед собою непросте завдання - відійти від стереотипних уявлень про українську культуру і продемонструвати актуальне бачення українцями своєї країни і свого місця в ній», - розповідають організатори.

У роботах, представлених в рамках арт-проекту, Україна відкривається через широке розмаїття образів: традиційні українські пейзажі і натюрморти, містичні та фольклорні мотиви і сюжети, особи українських людей. Виставка розкриває різноманіття України не тільки через фарби, образи і теми, але і через різноманіття стилів та технік, в яких виконані роботи.

В рамках арт-проекту заплановані наступні заходи:

1 жовтня - урочисте відкриття експозиції арт-проекту в галереї «Мистецтво Слобожанщини»;

7 жовтня - перегляд фільму Олени Григор'євої «Віталій Куликов» (2015) в підтримку загальнохарківської ювілейної програми, присвяченої 80-річчю з дня народження Віталія Куликова;

13 жовтня - лекція з мистецтвознавства з циклу «Простір і час українського мистецтва» на тему «Мистецтво на західно-українських землях в міжвоєнний період (20-30-ті роки). Частина 2. Закарпаття». Лектор - мистецтвознавець Вікентій Пухарев.

15 жовтня - творча зустріч з авторами арт-проекту «Україна - це я»;

16 жовтня - лекція з мистецтвознавства з циклу лекцій «Предмет в мистецтві, взаємодія знаків» на тему «Тренди сучасного українського мистецтва». Лектор - мистецтвознавець Олег Коваль.

Акт-проект «Україна - це я» працюватиме з 1 по 17 жовтня за адресою: пл. Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх, з вівторка по суботу з 11:00 до 19:00.