Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Студенти залізничного університету зможуть отримувати польські дипломи

Студенти залізничного університету зможуть отримувати польські дипломи

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк взяв участь у відкритті Українсько-польського центру науки, освіти і культури в залізничному університеті.

Відкриття центру приурочили до 85-ї річниці Українського державного університету залізничного транспорту, яку відзначили 29 вересня. Створення міжнародного центру стало можливим завдяки тісній співпраці вишу і Генерального консульства Республіки Польща в Харкові. У рамках роботи Українсько-польського центру науки, освіти і культури студенти залізничного університету зможуть вивчати польську мову і проходити паралельне навчання в польських університетах. Це дозволить їм отримувати по закінченні навчання два дипломи - український і польський.

Заступник голови ХОДА підкреслив, що міжнародні вузівські контакти важливі не тільки для університетів, а й для розвитку міжнародних відносин в цілому.

«Ми повинні йти в ногу з часом та інтегруватися в міжнародні процеси, в тому числі - у сфері освіти. Це значно розширює можливості наших вишів. Більше того, ми можемо не тільки запозичувати чужі напрацювання - у нас є власні наукові досягнення, якими ми можемо поділитися з іноземними колегами», - підкреслив Михайло Черняк.

Він також відзначив важливість вивчення іноземних мов для сучасної молоді.

«Дуже добре, що у студентів залізничного університету буде можливість вивчати польську мову, - зазначив Михайло Черняк. - Сьогодні двері багатьох європейських вишів відкриті для наших студентів, але незнання мови стає бар'єром для отримання додаткової освіти за кордоном».