Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрили меморіальну дошку Герою «Небесної сотні» Владиславу Зубенку

У Харкові відкрили меморіальну дошку Герою «Небесної сотні» Владиславу Зубенку

Заступник голови ХОДА Михайло Черняк взяв участь у відкритті меморіальної дошки Герою України Владиславу Зубенку в університеті залізничного транспорту.

Відкриття дошки приурочили до 85-річчя Українського державного університету залізничного транспорту, випускником якого був Владислав Зубенко.

Він закінчив університет влітку 2013 року, а вже в лютому загинув від кулі снайпера під час Революції Гідності. Указом Президента України Владиславу було присвоєно звання Героя України.

Відкриваючи меморіальну дошку, Михайло Черняк висловив надію на те, що Герой «Небесної сотні» стане прикладом для наслідування для студентів рідного вишу.

«Університет залізничного транспорту дав Харкову та Україні багато чудових випускників, і Владислав Зубенко - один з них. Справжній патріот, він був активним учасником Революції Гідності, під час якої проявив справжню мужність і героїзм, - підкреслив заступник голови ХОДА. - У кожного часу є свої герої. Герої нашого часу - це ті молоді люди, які взяли на себе відповідальність за майбутнє країни. Ми зробимо все, щоб їх жертва була не марною, щоб виправдати надії патріотів, які віддали свої життя за кожного з нас».

Ректор університету залізничного транспорту Сергій Панченко повідомив, що іменем Владислава Зубенка також назвуть лабораторію інформаційних технологій, яку незабаром відкриють в навчальному закладі.