Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Молодь Харківщини залучають до охорони довкілля

Молодь Харківщини залучають до охорони довкілля

Про те, яку просвітницьку роботу серед молоді проводять представники національних природних парків регіону, розповів директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук.

Так, в Національному природному парку «Гомільшанські ліси» в цьому році для школярів провели більше 30 екскурсій, а також тематичні заходи: «День бабака», «Міжнародний день мігруючих птахів», «День рослин», «Майбутнє лісу - у твоїх руках», «Бережіть ліс від вогню», акцію щодо збереження первоцвітів та інші. Близько 20 природознавчих занять співробітники парку провели безпосередньо у школах Зміївського району.

«Крім того, за підтримки Харківської обласної державної адміністрації влітку в парку працювали освітньо-мотиваційні табори, в роботі яких взяли участь майже 300 дітей», - повідомив Андрій Тимчук.    

Близько 60 еколого-освітних заходів організували в цьому році співробітники  національного парку «Слобожанський». Тут проводилися екскурсії та різноманітні  виставки. В рамках акції «Первоцвіт» - практичні семінари та лекції, в рамках всеукраїнської акції «День зустрічі птахів» - тематичні лекції та практичні зайняття. Для школярів було організовано екотур «Світ навколо тебе» та дитячі свята «Зелена аптека Краснокутщини», «Заповідна Україна» тощо.

«На цьому просвітницька діяльність парків не завершується. Свої пропозиції щодо подальшої роботи з молоддю та розвитку рекреаційного потенціалу регіону в цілому представники всіх національних природних парків області надали до Харківського організаційно-методичного центру туризму, - розповів Андрій Тимчук. – Ми розглянемо ці пропозиції та обов’язково продовжимо працювати з молоддю».