Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні харків’яни передали військовим у зоні АТО листи та малюнки

Юні харків’яни передали військовим у зоні АТО листи та малюнки

Дитячі послання доставили волонтери разом з іншими необхідними в зоні бойових дій речами.

До Луганщини бійцям 92-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України, які залучаються до проведення АТО, надійшло близько 1000 малюнків, листів та аплікацій від школярів Дергачівського і Чугуївського районів Харківської області.

«Більшість наших військовослужбовців є уродженцями Харківщини. Знаючи цей факт, юні патріоти постійно підтримують своїх земляків та представників інших регіонів теплими словами чи яскравими фарбами. Майже в усіх бліндажах, наметах та у кабінах бронемашин солдати розміщують ці витвори дитячого мистецтва, які просто випромінюють позитивну енергію», - зауважив в.о. заступника командира бригади майор Артур Батістов.

Так, найбільшу активність у переписці з учасниками АТО проявляють учні Солоницівської гімназії № 3 Дергачівського району.

Ось уривки з декількох дитячих листів, які цього разу надійшли до польових таборів воїнів-піхотинців:

«Дякую вам, дяді військові, за наш захист від поганих людей. Одягайтеся тепліше, бо мама Олена каже, що скоро буде холодно…» (Мирослава С. 2-А клас).

«…Ви всі є дуже мужніми людьми. Адже там постійно стріляють бандити, а вам не страшно. Ми з дівчатами дуже хвилюємося за солдатів, а хлопці кажуть, що по закінченню школи підуть до армії…» (Настя Ж. 6-Б клас).

«…Удачі всім по службі та повертайтеся живими і здоровими. Знайте, що ми вами пишаймося і турбуємося за долю кожного захисника Вітчизни. Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!» (Радимир Г. 10-А клас).

У малюнках харківських школярів часто використовується військово-патріотична та національна тематика. Так, маже в кожному малюнку є державний прапор України, синє небо чи ясне сонечко.

За словами бійців 92-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України, після таких щирих і по-дитячому наївних слів поточні проблеми відходять на другий план та з потрійною силою виконуєш бойові завдання.