Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Залишок вакцин від поліомієліту в області становить більше 200 доз

Залишок вакцин від поліомієліту в області становить більше 200 доз

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан.

За його інформацією, на сьогоднішній день залишок інактивованої вакцини «Пентаксим» в області становить 206 доз, що дає можливість проводити вакцинацію протягом 1,5 тижнів. Вакцин «Інфанрікс+ІПВ» залишилось 5 доз, цього вистачить на 1 тиждень роботи.

Разом з тим, епідеміологічна ситуація в Харківські області залишається стабільною.

«З метою профілактики поліомієліту в регіоні постійно ведеться спільна робота Департаментом охорони здоров’я, обласним управлінням СЕС та обласним лабораторним центром СЕС. Зокрема, проводиться епіднагляд за гострими в’ялими паралічами. Наші фахівці щотижня відвідують лікувально-профілактичні заклади - Обласну дитячу клінічну інфекційну лікарню та міську дитячу лікарню №5», - розповів Олександр Галацан.

Всього за 8 місяців цього року було проведено близько 400 таких моніторингових візитів. Фахівці обстежили 52 хворі дитини з невритом лицьового нерву, 4 дітей з гострим в’ялим паралічем, 38 контактних осіб з вогнищ гострих в’ялих паралічів. Випадків захворювань поліомієлітом в результаті не виявлено.

Крім того, вірусологічна лабораторія Харківського обласного лабораторного центру СЕС дослідила на наявність вірусу поліомієліту 434 проби води та 187 проб продуктів харчування. Результати досліджень - негативні.

Довідка. Наразі в Харківській області охоплення щепленням від поліомієліту дитячого населення першого року життя становить 11%, у віці 18 місяців – 44%, старше двох років – 26%, 14 років – 25%.