Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині збільшилась кількість сімей, які користуються житловими субсидіями

На Харківщині збільшилась кількість сімей, які користуються житловими субсидіями

З настанням опалювального сезону громадяни, які вже користуються субсидією, не відчують значної різниці у сплаті комунальних платежів у порівнянні з літнім періодом.

Про це заявив тимчасово виконуючий повноваження заступника голови ХОДА Вадим Глушко.

«Звертаю увагу громадян, що оформити субсидію дуже просто. Для цього необхідно всього два документи – заява й спрощена форма декларації. Крім того, ці документи можна буде відправити до районного управління соціального захисту населення за місцем проживання поштою. Всі інші обрахунки зроблять фахівці», - розповів Вадим Глушко.

Так, за даними Департаменту соціального захисту населення ХОДА, станом на 16 вересня цього року житлову субсидію отримують 193,9 тис. сімей, що складає 84% від загальної кількості справ, які знаходяться в оперативному опрацюванні (233 тис. сімей). З них по області - 118,5 тис. сімей, або 94%, по місту Харків -  75,4 тис. сімей, або 72%.

Крім того, т.в.п. заступника голови ХОДА зазначив, що будь-яких термінів подачі документів на призначення субсидії не існує, а в разі непідтвердження призначення й виникнення інших питань можна звернутися із заявою до комісії, яка розглядає спірні питання субсидіювання. Наприклад, за рішенням комісії, як виняток, субсидію отримали 12,3 тис. сімей, що складає 6,3% від загальної кількості сімей, яким субсидія призначена з 1 травня 2015 року. 

Також Вадим Глушко відзначив, що переважно в сільській місцевості громадяни продовжують оформляти субсидії, які виплачуються готівкою. Наприклад, субсидію для придбання твердого палива та скрапленого газу призначено 5,5 тис.сімей. В Департаменті соціального захисту населення ХОДА також називають середній розмір призначеної субсидії готівкою: на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива на одне домогосподарство на рік - 1 тис. 533 грн. Для порівняння, в минулому році ця сума складала 700-800 грн. При цьому відсоток обрахування справ по Харківській області та по місту Харків постійно збільшується.