Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадськість запрошують до обговорення змін до Конституції України

Громадськість запрошують до обговорення змін до Конституції України

До дискусії закликають представників юридичної спільноти, громадських активістів та всіх небайдужих громадян задля спільного доопрацювання цього надважливого для країни проекту.

Конституційна Комісія розпочинає громадські обговорення змін до Конституції України в частині правосуддя, ініційовані Президентом України під час її останнього пленарного засідання. Про це повідомляє прес-служба Президента України. Протягом вересня-жовтня 2015 року на базі провідних українських університетів у 8 містах України відбудуться круглі столи та семінари, в рамках яких пройде обговорення напрацювань Конституційної Комісії.

«Впродовж чотирьох місяців проект напрацьовувався в експертному середовищі. Тепер, після його затвердження Конституційною Комісією, він буде представлений широкій громадськості. Конституційна Комісія запрошує до дискусії представників юридичної спільноти, громадських активістів та всіх небайдужих громадян задля спільного доопрацювання цього надважливого для країни проекту, що на найвищому, конституційному рівні закладе фундамент для якісно нових принципів функціонування судової системи та максимально ефективного очищення суддівського корпусу», - зазначив заступник Глави Адміністрації Президента та Голова Робочої групи з питань правосуддя та суміжних правових інститутів Олексій Філатов.

З проектом змін до Конституції в частині правосуддя можна ознайомитися тут.

Поставити запитання та надіслати пропозиції можна за адресою: constitution@apu.gov.ua.

Довідка. Заходи проводяться за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».