Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За три місяці до містобудівного кадастру області внесли більше 40 об’єктів

За три місяці до містобудівного кадастру області внесли більше 40 об’єктів

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко.

«Програма створення і ведення містобудівного кадастру Харківської області на 2015-2018 роки була затверджена на сесії обласної ради у червні цього року. І на сьогоднішній день Департамент містобудування та архітектури ХОДА вже активно проводить роботу зі створення інформаційної бази даних містобудівного кадастру», - розповів заступник голови ХОДА.

За його словами, ця комплексна інформація надасть можливість державним органам та органам місцевого самоврядування, а також інвесторам і мешканцям області вирішувати важливі питання у містобудівній, економічній та соціальній сферах.

До бази даних містобудівного кадастру вносять існуючі та проектні містобудівні матеріали, топографо-геодезичні вишукування по об'єктах будівництва, інформацію щодо інженерних мереж, пам'ятко-охоронних зон, обмежень в природоохоронній сфері тощо.

Зокрема, за останній час містобудівний кадастр поповнився інформацією про такі соціально важливі об’єкти як магістральний газопровід на території Черкасько-Лозівської сільської ради, централізована система водозабезпечення в селах Яковлівка Харківського району, Правда та Картамиш Первомайського району. Також до кадастру занесли дані щодо будівництва спортивного корпусу в селищі Наталине Красноградського району, щодо модернізації електромереж в Куп'янську, КНС та котельні в селищі Комсомольське Зміївського району, комплексу інженерних мереж мікрорайону «Мобіль» в Пісочині та інше.

Крім інженерної інфраструктури, до містобудівного кадастру в цьому році занесені всі матеріали, які розглядалися на містобудівних радах в департаменті. А це більше 40 об’єктів житлового, промислового, громадського та рекреаційного призначення на території Харківської області.

Як пояснив Євгеній Шахненко, ведення кадастру особливо важливе при створенні спроможних територіальних громад.

«Кадастр вирішить питання економічної оцінки окремих територій. Це дозволить встановити відповідні розміри податків, зробити облік власників і користувачів об'єктів кадастру, врегулювати земельні відносини та контролювати реалізацію рішень і постанов органів влади в галузі містобудування», - зазначив заступник голови ХОДА.