Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ДПСУ нагадують про правила перетинання державного кордону

В ДПСУ нагадують про правила перетинання державного кордону

Східне регіональне управління ДПС України звертається до мешканців сходу щодо необхідності дотримання законодавства з прикордонних питань.

В ДПС нагадують, що Постановою Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 р. № 1147 «Про прикордонний режим» вздовж державного кордону на його сухопутних ділянках і вздовж берегів прикордонних річок, озер та інших водойм у межах прилеглих до кордону територій селищних і сільських рад установлено прикордонну смугу, де запроваджено прикордонний режим.

Цією ж постановою затверджено перелік міст і районів, в межах яких встановлені контрольовані прикордонні райони. В Харківській області – це Великобурлуцький, Вовчанський,  Дворічанський, Дергачівський, Золочівський, Харківський райони.

«Проведений аналіз свідчить, що тільки з початку року прикордонниками Східного регіонального управління за порушення прикордонного режиму або режиму в пунктах пропуску складено 326 протоколів, на правопорушників накладено стягнень у вигляді штрафів на загальну суму понад 40 тисяч гривень», - повідомляють в управлінні.

З метою недопущення порушення законодавства з прикордонних питань ДПС нагадує, що громадяни України в’їжджають у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають, проживають або пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують їх особу. Це – паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка, посвідчення водія чи інший виданий державним органом документ. Іноземці та особи без громадянства, відповідно, - на підставі документів, що посвідчують особу та підтверджують законність перебування на території України (для іноземців це - національний паспорт або документ, що його замінює, для осіб без громадянства – посвідчення особи без громадянства, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідка на постійне або тимчасове проживання).

З усіх питань, які стосуються перетинання державного кордону, громадяни можуть звернутися безпосередньо до регіонального управління за телефонами: (057) 702-05-58, (057) 700-44-95.