Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Запасів вугілля в області достатньо для повноцінної роботи в опалювальний період. Євгеній Шахненко

Запасів вугілля в області достатньо для повноцінної роботи в опалювальний період. Євгеній Шахненко

15 вересня в Балаклії пройшла чергова «кущова» нарада обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери області до осінньо-зимового періоду.

У ході засідання про підготовку до опалювального сезону відзвітували керівники Балаклійського, Ізюмського, Борівського, Лозівського, Близнюківського, Барвінківського районів, мери Ізюма та Лозової.

Оцінюючи готовність цих районів, заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко зазначив, що ситуація тут стабільна, робота ведеться відповідно до графіків підготовки. Євгеній Шахненко загострив увагу учасників засідання на проблемних питаннях, зокрема, оформленні паспортів для котелень, підкресливши, що до 1 жовтня всі роботи з підготовки до зими повинні бути виконані на 100%.

«Якщо середньодобова температура в області протягом трьох днів буде триматися нижче 8 градусів, то ми розпочнемо опалювальний сезон, не чекаючи 15 жовтня», - зазначив заступник голови ХОДА.

Він повідомив, що в цілому область готова до старту опалювального сезону. Зокрема, запасів вугілля на Харківщині достатньо, щоб забезпечити як бюджетні установи, так і населення.

«Бюджетні організації на сьогоднішній день завезли близько 70% запланованого вугілля. Робота триває, і плани будуть виконані в повному обсязі», - запевнив Євгеній Шахненко.

Одним з проблемних питань підготовки до опалювального сезону заступник голови ХОДА назвав зупинку Зміївської ТЕС. За його словами, сьогодні на підприємстві накопичують вугілля. Працювати ТЕС почне з початком опалювального сезону.

«Це важливе підприємство для області, його стабільна робота дозволить уникнути віялових відключень тепла. Крім того, ми не можемо допустити, щоб мешканці селища Комсомольський, співробітники Зміївської ТЕС, залишалися без роботи», - підкреслив заступник голови області.