Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ректори ВНЗ затвердили основні напрямки діяльності Університетського консорціуму та обрали виконком

Ректори ВНЗ затвердили основні напрямки діяльності Університетського консорціуму та обрали виконком

10 вересня за участю заступника голови ХОДА Юлії Світличної відбулося засідання координаційної ради Харківського університетського консорціуму.

«Я б хотіла передати всій Харківщині і вам, як представникам вищої школи, еліти Харківської області, привітальні слова від Президента України з побажаннями такого ж ритму роботи. Роботу Харківщини оцінюють як більш ніж задовільну. Я б сказала - навіть показову - серед усіх регіонів України. Це оцінка Президента України, це оцінка Кабінету Міністрів України, і це вже оцінка представників міжнародних дипломатичних місій», - підкреслила Юлія Світлична, відкриваючи засідання Ради ректорів вищих навчальних заходів III-IV рівня акредитації Харківського регіону.

У рамках заходу відбулося засідання координаційної ради Харківського університетського консорціуму, під час якого було затверджено Проект положень про діяльність об’єднання. Відповідно до положень, також обрали виконавчий комітет консорціуму. До виконкому ввійшли: директор Департаменту науки і освіти ХОГА Анатолій Бабічев, проректор ХНУ ім. В.Н Каразіна Юрій Холін, ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол, ректор Харківського національного університету мистецтв Тетяна Вєркіна, ректор ХНПУ ім. Г.С.Сковороди Іван Прокопенко, Юрій Битяк (Національний юридичний університет ім.Я.Мудрого) та ректор ХНУМХ ім.А.Н.Бекетова Володимир Бабаєв.

«У нас буде прямий контакт, прямий зв'язок під патронатом ХОДА. Тому що Юлія Світлична працює плідно і є присутньою на кожному засіданні», - сказала голова Харківського університетського консорціуму Людмила Бєлова.

У ході засідання затвердили 13 напрямків діяльності консорціуму. Серед них: спільне використання наукового обладнання, культурних об’єктів, інформаційних ресурсів; створення опорних кафедр; підвищення престижу та якості підготовки фахівців з природничих та інженерних спеціальностей; створення реєстру послуг вищих навчальних закладів щодо дистанційної освіти, патронат дітей, які залишилися на територіях Донецької та Луганської областей (у тому числі - окупованих), студентський спорт, розвиток культури.

«Хочу звернути увагу на напрями, які стосуються взаємодії з представництвом ООН у розробці та допомозі тимчасово переміщеним особам. Це дійсно проблема сьогодні для Харкова, і ми долучаємося до неї. Це буде більш системно спланована робота», - додала Людмила Бєлова.

Юлія Світлична також відмітила, що у регіоні буде продовжуватися робота щодо залучення студентства до волонтерського руху.

«Хотілося б висловити подяку всім вам за конструктив і бажання працювати, зокрема - за затверджену концепцію і за організацію всієї роботи консорціуму, який включає в себе і культурний, й науковий, і просвітницький, і волонтерський, і спортивний напрямки і буде розвиватися. Будемо рухатися в тому ж напрямку. Будемо розвивати наше студентство», - акцентувала Юлія Світлична.

Більше фото