Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Поголів'я свиней в Харківській області зросло на 6,5 тисяч

Поголів'я свиней в Харківській області зросло на 6,5 тисяч

Про це повідомив заступник директора Департаменту АПР ХОДА Костянтин Панфілов під час селекторної наради під керівництвом заступника голови ХОДА Марка Беккера.

За інформацією заступника директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, на сьогоднішній день розведенням свиней займаються 96 сільськогосподарських підприємств області. Усього в них утримують 195 тисяч 500 голів. При цьому велика частина поголів'я припадає на ПАТ «Агрокомбінат «Слобожанський», де розводять близько 120 тис. свиней. 14 господарств області розводять від 1 до 4 тисяч голів.

«У порівнянні з даними на вересень минулого року, поголів'я свиней в області збільшилася майже на 6,5 тис. В основному, за рахунок зростання поголів'я у великих господарствах – на агрокомбінаті «Слобожанський» Чугуївського району, агрофірмі «Світанок» Нововодолазького району, - зазначив Костянтин Панфілов. - У той же час у багатьох районах чисельність свиней скоротилася. Більш, ніж у інших районах, зменшилося поголів'я в Харківському (більш ніж на 1000 голів) і Сахновщинському районах (на 800 голів)».

Також Костянтин Панфілов зазначив, що значну кількість свиней утримують у приватних господарствах області - близько 117 тис. голів.

За словами заступника директора департаменту, у зв'язку з поширенням у сусідніх регіонах африканської чуми свиней, в Харківській області було проведено низку профілактичних заходів для збереження поголів'я.

«На дорогах до Сумської та Полтавської областей було встановлено 5 ветеринарно-медичних постів і дезінфекційних бар'єрів. Також ми провели перевірки у 105 господарствах, у результаті яких було зафіксовано низку істотних порушень ветеринарного законодавства в частині охоронно-карантинних заходів, - розповів Костянтин Панфілов. - Крім того, ми інформували населення області про епідемію через засоби масової інформації, роз'яснювальна робота велася в районах на зустрічах з мешканцями. Ця робота буде продовжуватися».