Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові стартував етап Кубка Європи з бадмінтону

У Харкові стартував етап Кубка Європи з бадмінтону

З 3 по 6 вересня за підтримки ХОДА в Палаці спорту «Локомотив» проходить VII Міжнародний турнір з бадмінтону «Бобалат Харків Інтернешнл», який є одним з етапів Кубка Європи.

Цього року в турнірі беруть участь 126 спортсменів з 22 країн, серед яких не тільки представники Європи, а й гості з Індії, Ірану і Таїланду. Високий рівень і самих учасників, серед яких є чемпіони та призери Європи та різних великих міжнародних турнірів. Найсильнішим складом виступає і збірна України, основний кістяк якої складають харківські бадмінтоністи.

На прес-конференції, яка відбулася 4 вересня в конференц-залі спорткомплексу, зі стартом турніру організаторів, спортсменів, тренерів та суддів від імені Харківської облдержадміністрації привітав заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту Сергій Христоєв, який також побажав всім яскравої гри та перемог найсильнішим.

«Нам дуже приємно сьогодні в Харкові приймати цей турнір. Харківська облдержадміністрація доклала всіх зусиль для забезпечення безпеки спортсменів. І та кількість гостей, які сьогодні приїхали до нас з різних країн світу, свідчить про те, що Харків і Харківська область дійсно стабільні в плані безпеки, та спортсмени не бояться їхати до нас і брати участь у змаганнях. Цей турнір дасть можливість завоювати нагороди і рейтингові очки, які будуть враховуватися при відборі на Олімпійські ігри. На минулій Олімпіаді в Лондоні в змаганнях з бадмінтону Харків був представлений одним спортсменом. Але ми сподіваємося, що перемоги наших спортсменів сьогодні на турнірі та аналогічних змаганнях за кордоном дадуть можливість вже не одному, а більшій кількості бадмінтоністів від Харківської області взяти участь в майбутніх Олімпійських іграх 2016 року», - зазначив Сергій Христоєв.

Турнір пройде в Палаці спорту «Локомотив» до 6 вересня включно, і будуть розіграні медалі у всіх п'яти категоріях - одиночних та парних чоловічих і жіночих, а також міксті.

5 вересня о 16:00 відбудуться півфінали. Фінальні поєдинки пройдуть 6 вересня о 10:00.