Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Німеччина продовжить допомагати Харківщині у вирішенні питань, пов'язаних з переселенцями

Німеччина продовжить допомагати Харківщині у вирішенні питань, пов'язаних з переселенцями

В рамках Міжнародного економічного форуму заступник голови ХОДА Вячеслав Аббакумов провів зустріч з Генеральним консулом Німеччини в Донецьку Вольфгангом Мессінгером.

Вячеслав Аббакумов розповів консулу про суспільно-політичну та економічну ситуацію в Харківській області. Він зазначив, що в цілому ситуація в регіоні стабільна. Але певна соціальна напруженість пов'язана з великою кількістю внутрішньо переміщених осіб: офіційно в області їх майже 190 тисяч, а за фактом – близько 300 тисяч.

«Незважаючи на це, а також на активну діяльність диверсійних груп, обласної адміністрації на чолі з Ігорем Райніним вдається підтримувати безпеку в регіоні. На користь цього свідчить і той факт, що ми без проблем проводимо масштабні заходи, такі, наприклад, як Перший дзвінок», - зазначив Вячеслав Аббакумов.

Директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко розповів Вольфгангу Мессінгеру про економічний розвиток Харківської області, зазначивши, що регіону вдається розвиватися, незважаючи на прифронтове положення.

«Незважаючи на військові дії поряд з Харковом, жоден інвестор не пішов з регіону, - підкреслив Віктор Коваленко. – Більше того, до нас сьогодні заходять європейські банки, які допомагають розвивати дрібний і середній бізнес. А харківські підприємства почали виходити на європейські ринки».

Вольфганг Мессінгер запевнив, що Німеччина готова до співпраці з Харківською областю. Зокрема, у вирішенні питань, пов'язаних з переселенцями.

«Сьогодні у нас є спільні проекти у соціальній, медичній, культурній сферах. Надалі ми обов'язково будемо продовжувати роботу з внутрішньо переміщеними особами. Зокрема, запустимо проект соціально-психологічної допомоги», - розповів консул.

Учасники зустрічі висловили впевненість у тому, що Міжнародний економічний форум стане підмогою для подальшої спільної діяльності.

Фото форуму