Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартувала розробка Програми розвитку вітчизняних промислових підприємств до 2020 року

Стартувала розробка Програми розвитку вітчизняних промислових підприємств до 2020 року

2 вересня відбулась спільна нарада Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Харківської облдержадміністрації.

У ході наради обговорили концептуальні засади проекту Програми розвитку вітчизняних промислових підприємств до 2020 року. Про це повідомив заступник голови ХОДА Марк Беккер.

«Ініціатором розробки Програми став голова облдержадміністрації Ігор Райнін. На засіданні Кабінету Міністрів України 19 серпня він наголосив на необхідності підтримки вітчизняних промислових підприємств на національному рівні», - нагадав Марк Беккер.

Він також підкреслив, що необхідність розробки програми була зумовлена низкою негативних факторів, які досі мають вплив на розвиток промисловості.

«Зокрема у 2012-2013 роках закінчилися терміни дії всіх державних програм підтримки промислового комплексу. Крім того, українські підприємства втратили традиційні ринки збуту. Негативно впливає на розвиток промисловості й висока енергоємність виробництва та інші фактори», - уточнив заступник голови ХОДА.

У ході наради з Міністерством економіки, яке представляв заступник міністра Руслан Корж, заслухали керівників промислових підприємств  та галузевих наукових установ Харківщини.

«Усі підняті ними проблемні питання та запропоновані шляхи їх вирішення в письмовому вигляді будуть направлені до Мінекономрозвитку, - повідомив Марк Беккер. – Також міністерству будуть надані пропозиції щодо кандидатур від Харківської області для включення їх до складу робочої групи з підготовки проекту Програми».

Заступник голови ХОДА підкреслив: результатом спільної роботи має стати Програма, яка сприятиме стабілізації ситуації у вітчизняному промисловому комплексі, нарощуванню експортного потенціалу, наповненню бюджету та створенню нових робочих місць.

«Така Програма буде затверджена відповідним нормативно-правовим актом Кабінету Міністрів України», - підкреслив Марк Беккер.