Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми не допустимо повторення трагедії Другої світової війни. Михайло Черняк

Ми не допустимо повторення трагедії Другої світової війни. Михайло Черняк

2 вересня заступник голови Харківської облдержадміністрації взяв участь в урочистій церемонії покладання квітів, присвяченої Дню закінчення Другої світової війни.

В урочистостях, які відбулися на Меморіалі Слави в лісопарку, також взяли участь керівники департаментів ХОДА, обласної ради, міста Харкова, представники духовенства усіх конфесій, ветеранських та громадських організацій.

Учасники заходу поклали квіти до пам'ятника Батьківщині-Матері і вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні хвилиною мовчання. Після чого курсанти військових вишів Харкова віддали шану загиблим урочистим маршем.

Говорячи про необхідність шанувати пам'ять тих, хто загинув, б'ючись із загарбниками у війні 1939-1945 рр., Михайло Черняк наголосив, як важливо вивчати уроки з історії і не повторювати помилок минулого.

«2 вересня в усьому світі вважають Днем закінчення Другої світової війни. Ми вперше відзначаємо цю дату, і це дуже важливо, - підкреслив заступник голови ХОДА. - У Другу світову було втягнуто більшість країн світу, у ній загинули десятки мільйонів людей. Це була трагедія планетарного масштабу. І ми ніколи не думали, що після Другої світової війни в Європі будь-коли знову виникне подібна ситуація. Але сьогодні в Україні відбуваються бойові дії, і весь світ живе на порозі великої війни. Будь-яка війна рано чи пізно закінчується миром. Питання лише в тому, якою ціною цей мир буде досягнутий. Але я впевнений, що нам вдасться відстояти мир в Україні і вберегти весь світ від трагедії».