Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина увійшла до п’ятірки лідерів серед регіонів України за обсягами капітальних інвестицій

Харківщина увійшла до п’ятірки лідерів серед регіонів України за обсягами капітальних інвестицій

Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

«Незважаючи на вкрай напружену ситуацію в країні, підприємствами, організаціями та установами області у I півріччі поточного року освоєно понад 3,3 мільярда гривень капітальних інвестицій, що відповідає 5 місцю серед регіонів», - повідомила Юлія Світлична за результатами аналізу виконання основних макроекономічних показників соціально-економічного розвитку Харківської області у 2015 році.

За інформацією заступника голови Харківської облдержадміністрації, у регіоні поступово підвищується індекс капітальних інвестицій, він склав 91,9%, що вище середнього показника по Україні (90,8%). За аналогічний період минулого року цей показник на Харківщині становив 81,5% (17 місце серед регіонів). За цим індексом Харківська область протягом ІІ кварталу поточного року покращила своє місце на 7 позицій і посіла 9 місце по Україні.

«Серед підприємств, якими освоєно найбільші обсяги капітальних інвестицій, - ПАТ «Трест «Житлобуд-1», ПрАТ «Філіп Морріс Україна», ПАТ «Кондитерська фабрика «Харків’янка», ПАТ «Укрсиббанк», ДП «Південна залізниця» та інші», - уточнила Юлія Світлична.