Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В історичному музеї презентують виставку «АТО і Харківщина».

В історичному музеї презентують виставку  «АТО і Харківщина».

Відвідувачам будуть представлені особисті речі і фото харків’ян - Героїв Небесної сотні — Юрія Паращука, Володислава Зубенка та Євгена Котляра — Героїв України, які загинули 20 лютого 2014 року в Києві.

На виставці освітлюються події двох етапів війни: до Мінських домовленостей 5 вересня 2014 р. і після них, а також участь в них військових формувань Харківщини.

З місць запеклих боїв представлені: корпуси від реактивних снарядів «Град», реактивної системи залпового вогню «Смерч»- РСЗО9К58, гільза від 152-мм снаряду САУ, 122-мм «Гвоздика», гільзи від АГС, РПГ-22, мін, танкових снарядів і їх серцевин, від снарядів зенітних установок ЗУ-23-2, крупнокаліберних кулеметів Володимирова, ДШК, АКМ, АК74, ПМ.

«Метал війни» супроводжуватимуть унікальні бойові прапори з підписами бійців АТО—миколаївських розвідувальників «Сколопендра» в/ч п/п В4507, 128-ї гірничо-механізованої бригади, 92-ї бригади, батальйону «Айдар», а також 5-метровий прапор «Крихітка» з понад 800-ма підписами учасників харківських віче і бійців АТО.

Доповнюють виставку офіцерська бойова форма бійця 92-ї мехбригади, бійців спецпризначення міліції «Східний корпус» та Харківського прикордонного загону. 

«Важко переоцінити роль волонтерів, лікарів, психологів і взагалі небайдужих харків`ян і мешканців Харківської області у підтримці як армії, так і переселенців з Донбасу. Їм присвячено чимало цікавого матеріалу на виставці, - повідомляють організатори.

На особливу увагу відвідувачів заслуговує стенд із фотографіями загиблих харків`ян і уродженців Харківщини, яких, за офіційними даними Харківського обласного військового комісаріату, вже більше 60-ти.

Відкриття виставки «АТО та Харківщина» - 2  вересня о 12:00 у Харківському історичному музеї ім.М.Ф.Сумцова (вул.Університетська, 5).