Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична та Михайло Черняк взяли участь в урочистостях на честь Дня Незалежності України

Юлія Світлична та Михайло Черняк взяли участь в урочистостях на честь Дня Незалежності України

22 серпня в Палаці студентів Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого пройшли урочистий захід та концерт до Дня незалежності.

Від імені голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна всіх учасників заходу привітала його заступник Юлія Світлична.

«Дозвольте мені зачитати урочисте та святкове привітання голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна. Шановні земляки, державність і незалежність - не дарунки долі, які даються раз і назавжди. Це права, які треба відстоювати та підтверджувати кожного дня. Наполегливою працею, готовністю захищати свою Батьківщину, брати на себе громадську відповідальність та єднатися заради спільної мети. Ми – українці - зрозуміли це, як ніхто інший. Сьогодні головне свято держави - День Незалежності України - є особистим святом для кожного з нас. Ми пропустили його крізь себе. І зараз разом з мільйонами і мільйонами співгромадян у всій країні ми робимо все, аби жовто-блакитний прапор гордо майорів над нашою землею», - підкреслила заступник голови ХОДА.

Від імені Ігоря Райніна Юлія Світлична також закцентувала увагу всіх присутніх на головних цілях, що стоять зараз перед усіма, хто розбудовує державу.

«Яку країну ми будуємо? Перше. Це країна, де люди - від столиці до села - мають гідне життя та справедливу, підзвітну владу. Часи, коли великі начальники з печерських пагорбів нарізали землю на Харківщині, минули назавжди. Передача повноважень на місця територіальним громадам стала однією з ключових вимог Президента України Петра Порошенка, з якою він отримав безпрецендентну підтримку на виборах, і сьогодні президент втілює цю вимогу у життя. Завдяки реформі з децентралізації бюджет Харківщини збільшився в півтори рази, створено потужну правову базу для розвитку громад, яка дозволяє самостійно розпоряжатися фінансами, землею та майном. Те, чого Україна вимагала всі роки незалежності, президент зробив за один рік», - сказано у зверненні голови ХОДА.

Одним з головних пріоритетів сьогодні є боротьба з корупцією, наголосила Юлія Світлична: «На своєму рівні відповідальності, користуючись максимальною підтримкою Президента України, ми зробили Харківщину зоною антикорупційної операції. Можу заявити: навіть перші результати перевищили все, що було зроблено за два з половиною десятиліття, але це тільки початок».

Третім з пріоритетів, які було визначено у зверенні Ігоря Райніна, є розбудова сильної держави, що має власну позицію та може її захистити. Четвертим – розбудова країни, де люди праці зможуть користуватися заслуженою повагою та гідно забезпечувати власну сім’ю.

«Харківщині – столиці машинобудування, столиці освіти та науки, регіону, що другий рік поспіль збирає перший у державі врожай пшениці, - у відновленій економіці України належить особлива роль, - підкреслила Юлія Світлична. - Це - наша позиція, це - позиція уряду, це - позиція Президента України Петра Порошенка».

У ході урочистого заходу, присвяченого 24-й річниці незалежності України, державною нагородою – орденом «За заслуги» ІІІ ступеню - було відзначено директора Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Віктора Коваленка. Орденом Князя Ярослава Мудрого ІІ ступеня нагородили президента Національної академії правових наук України Василя Тація.

Також дипломи, нагрудні знаки та свідоцтва було вручено трьом Почесним громадянам Харківської області:

- Івану Гляню, генеральному директору приватного сільськогосподарського підприємства імені Фрунзе, голові Спілки роботодавців у сфері АПК Харківської області;

- Світлані Саідовій, головному тренеру збірної команди України з синхронного плавання, заслуженому працівнику фізичної культури і спорту України, заслуженому тренеру України, тренеру вищої категорії;

- Олександру Сидоренку, директору Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, доктору соціологічних наук, професору, члену-кореспонденту Національної академії педагогічних наук України.

Для глядачів концерту виступили найкращі артисти та колективи Харківщини: Великий академічний Слобожанський ансамбль пісні й танцю, народний ансамбль народного танцю «Закаблуки», народні аматорські колективи з районів, лауреати республіканських та міжнародних конкурсів. Також з Днем незалежності глядачів привітали колективи дружніх діаспор: ансамбль пісні і танцю «Аракс» при почесному консульстві Республіки Вірменія, артисти єврейського культурного центру Бейт Дан та інші.