Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У новому навчальному році медогляди школярів проводитимуть у закладах охорони здоров’я

У новому навчальному році медогляди школярів проводитимуть у закладах охорони здоров’я

Відповідно до постанови Кабінету міністрів № 568 від 5 серпня 2015 року відтепер обов’язкові щорічні профілактичні огляди учнів медичні працівники не мають проводити у школах, як це було раніше.

«У перші дні навчального року в школах, як і в попередні роки, проводитимуть попередній поверхневий огляд учнів. А поглиблені профілактичні огляди тепер, дійсно, проводитимуться у закладах охорони здоров’я, - розповів заступник директора Департаменту науки й освіти ХОДА Володимир Ігнатьєв. – Медогляди проходитимуть за графіком - з жовтня по грудень. До районних лікарень учнів підвозитимуть шкільними автобусами, транспорту в нас достатньо».

За словами Володимира Ігнатьєва, за клопотанням відділу освіти медичні працівники можуть виїхати на поглиблений огляд до навчального закладу, але тільки у випадку, коли учні проживають у віддаленій від закладів охорони здоров’я місцевості.

Втім, директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан зазначає, що бригади медиків, які працюють у закладах охорони здоров’я III рівня, мають право проводити огляди за межами лікарень.

«Це не є порушенням законодавства щодо необхідності проведення медоглядів у ліцензованих закладах, - пояснює Олександр Галацан. – Нам не хотілося б втрачати напрацьовану практику медоглядів у школах, яку, до речі, започаткували в Харківській області, а потім перейняли в інших регіонах. До початку навчального року ми спробуємо домовитися з Міністерством охорони здоров’я щодо цього питання».

За інформацією Володимира Ігнатьєва, в школах Харківської області навчається близько 230 тисяч учнів. Профілактичний медогляд проходитимуть всі, крім першокласників, яких лікарі оглядають перед вступом до школи.