Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Абітурієнтам харківських ВНЗ забезпечили повну безпеку. Юлія Світлична

Абітурієнтам харківських ВНЗ забезпечили повну безпеку. Юлія Світлична

Підводячи проміжні підсумки вступної кампанії до харківських вишів, заступник голови ХОДА відзначила високий рівень її організації, який підтверджують як вітчизняні, так і зарубіжні рейтингові агентства.

«Вступна кампанія в Харківській області пройшла в робочому режимі, без будь-яких надзвичайних подій. Ми повністю забезпечили безпеку абітурієнтів, у тому числі іногородніх, які приїхали поступати в наші ВНЗ», - підкреслила Юлія Світлична.

За її інформацією, харківські виші запропонували абітурієнтам більш ніж 55 тисяч місць, з яких 18294 - бюджетні. При цьому загальна кількість місць, в порівнянні з попереднім роком, збільшилася більш ніж на тисячу, тоді як держзамовлення залишилося на рівні 2014-2015 навчального року.

Незважаючи на прифронтове розташування області, харківські вищі навчальні заклади є популярними серед абітурієнтів. Конкурс на бюджет залишився на рівні минулого року: 10,2 людини на місце (у 2014 році - 10,3 особи). Усього до ВНЗ було подано більше 135 тис. заяв.

До п'ятірки найпопулярніших вишів Харкова традиційно увійшли Харківський національний університет ім. В.Н.Каразіна, Національний технічний університет «ХПІ», Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого, Національний аерокосмічний університет ім. М.Є.Жуковського і Харківська національна академія міського господарства ім. О.М.Бекетова.

Серед найбільш затребуваних напрямів підготовки Юлія Світлична виділила лікарську справу, іноземні мови, комп'ютерні науки, правознавство, менеджмент, психологію та сферу послуг.

Також заступник голови ХОДА зазначила, що в 2015-2016 навчальному році затребуваними серед абітурієнтів Харківської області залишаються робочі спеціальності. Найбільший конкурс на місця держзамовлення в технікумах і коледжах був на медичні спеціальності - 14,4 осіб на місце. Також серед абітурієнтів цих навчальних закладів популярні автодорожні спеціальності і сфера послуг.

Більше фото