Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

1 вересня до шкіл Харківської області підуть 24 тисячі першокласників

1 вересня до шкіл Харківської області підуть 24 тисячі першокласників

Про це повідомив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев під час селекторної наради, присвяченої підготовці закладів освіти до навчального року.

Протягом червня - серпня у загальноосвітніх навчальних закладах області триває прийом дітей до 1-х та 10-х класів. План набору передбачає, що у навчальному році-2015/2016 до перших класів прийде більше 24 тисяч першокласників, з них у сільській місцевості – трохи більше 4 тисяч.

Заступник голови ХОДА Юлія Світлична звернула увагу окремих районів на необхідності прискорити темпи набору до перших класів (зокрема, у Лозівському районі план виконали на 56 %, у Красноградському - на 69 %, Вовчанському - на 76%).

Не виконуються й обласні плани набору учнів до 10-х класів, до яких в цьому році очікували прийняти близько 13 тисяч дітей. Освітяни пояснюють: протягом останніх років суттєва кількість випускників 9-х класів на йде до 10-х, бажаючи оминути ЗНО. Заступник голови ХОДА дала розпорядження виправити ситуацію керівникам районів, де цей показник критичний. Зокрема, у Лозівському районі план набору до 10-х класів виконали на 29%, у Вовчанському – на 48%, в Коломацькому - на 60%.

Стосовно кількості дошкільнят в області Анатолій Бабічев зазначив, що на початок 2015 року кількість дітей віком від 1до 6 (7) років у дошкільних навчальних закладах збільшилась: їх стало майже на 3 тисячі більше, ніж на початку 2014 року.

Більше фото