Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти із сімей учасників АТО вирушили на відпочинок до Румунії

Діти із сімей учасників АТО вирушили на відпочинок до Румунії

9 серпня школярів Харківщини в захоплюючу подорож проводжала заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична

17 дітей у віці від 10 до 17 років пробудуть у Румунії близько тижня. На школярів там чекає насичена програма: вони відпочинуть, відвідають нові місця, побачать пам'ятки, поспілкуються з румунськими дітьми, а також зможуть взяти участь у міжнародному фольклорному фестивалі.

Юлія Світлична побажала хлопцям та дівчаткам весело і насичено провести час, добре відпочити і повернутися додому, повними сил і нових вражень.

«Нехай дітки повертаються з хорошим настроєм, з масою позитивних емоцій. Бажаю вам всього самого-самого найкращого. Передаю вам великий привіт від голови облдержадміністрації Ігоря Райніна», - сказала Юлія Світлична, звертаючись до матерів.

Як розповіла заступник керівника області, згідно з домовленістю між Ігорем Райніним і послом Румунії, діти відпочинуть там абсолютно безкоштовно.

За словами Юлії Світличної, Харківська облдержадміністрація постійно веде переговори з міжнародними організаціями про те, щоб якомога більше дітей Харківщини з соціально-незахищених категорій, сімей вимушених переселенців і учасників АТО змогли відпочити за кордоном.

«Так, досягнута домовленість з Угорщиною, там за тиждень також очікують на групу наших дітей. Контингент - той же – хлопці і дівчата з сімей учасників АТО. Герої АТО - це мужні, відважні люди, яких ми повинні цінувати. Ми намагаємося підтримати їх та їх родини, чим можемо. Поставили перед собою завдання - перед початком навчального року порадувати дітей героїв поїздкою за кордон, і нам це вдалося», - зазначила Юлія Світлична.