Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області посилили заходи цивільної безпеки

У Харківській області посилили заходи цивільної безпеки

Про це повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов під час зустрічі з делегацією Консультативної місії ЄС з реформування сектора цивільної безпеки в Україні.

Вячеслав Аббакумов надав інформацію про заходи безпеки, які вживаються в регіоні.

«У вівторок загострилася ситуація на лінії фронту, відновилися активні зіткнення. Тому ми посилили заходи безпеки і сьогодні повністю контролюємо ситуацію», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Він відзначив декілька чинників, які впливають на стабільність у регіоні. Це, в першу чергу, велика кількість внутрішньо переміщених осіб, яких офіційно в області - 185 тисяч, а реально - практично вдвічі більше. Також занепокоєння пов'язані з фактичним початком передвиборчої кампанії та активізацією радикально налаштованих політичних сил.

Вячеслав Аббакумов також відзначив активну роботу СБУ, яка регулярно звітує про затримання диверсантів і розвідувальних груп. Що стосується інших силових відомств, заступник голови ХОДА акцентував увагу представників Консультативної місії ЄС на реформі прокуратури, що стартувала: у відомстві вже оголошено конкурс на заміщення керівних посад у Харківській області. Також стартував проект підготовки нової патрульної поліції Харкова. Про цей проект докладніше розповів заступник начальника ГУ МВС у Харківській області Віталій Гузь.

Представник КМЕС Станіслав Безовскі розповів про те, що група вже зустрічалася з представниками обласної міліції та впродовж тижня буде знайомитися з роботою всіх її підрозділів. Члени делегації попросили заступника голови ХОДА посприяти в організації зустрічей з усіма структурами, відповідальними за безпеку в Харківській області: СБУ, прокуратурою, фіскальною службою.

Також у ході зустрічі Вячеслав Аббакумов розповів делегатам КМЕС про реформу територіальних громад. Він роз'яснив механізм об'єднання громад і повідомив про результати, яких вдалося досягти в області.

Більше фото