Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Через обласний центр зайнятості було працевлаштовано близько 1200 переселенців

Через обласний центр зайнятості було працевлаштовано близько 1200 переселенців

Про це 10 серпня повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

За його даними, на 3 серпня на облік стали 3737 осіб, що отримали довідку, як особи, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. З них була працевлаштована за спрямуванням центру 1181 особа.

Володимир Міненко підкреслив: окрім тих, хто став на облік до центру, спеціалісти також проводять профорієнтаційну роботу з переселенцями, які не встигли зареєструватись.

«Є багато осіб, які, переїхавши із зони АТО, сподіваються, що через місяць-другий повернуться назад, тому інколи і не звертаються до нас. Але ми все одно постійно займаємося організацією громадських та тимчасових робіт, залучаємо їх до підприємницької діяльності, тим самим навчаючи людей різними шляхами (проводимо бізнес-тренінги, семінари, влаштовуємо до нашого професійно-технічного училища). Так, у нас немає шахт, і рівень заробітних плат не такий високий, яким він був на Донбасі, але ж служба зайнятості - це посередник на ринку праці, і нам таки вдається допомогти у цьому питанні переселенцям», - розповів директор обласного центру зайнятості.

Більше фото