Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До початку навчального року відремонтують всі дороги, які ведуть до шкіл

До початку навчального року відремонтують всі дороги, які ведуть до шкіл

В Харківській області активно проводиться ямковий ремонт дорожнього покриття. У центрі уваги – дороги, по яких з 1 вересня поїдуть шкільні автобуси.

Про це повідомив начальник Служби автомобільних доріг Харківської області Євген Зражевець. За його словами, на початку сезону фахівці автодору виявили на дорогах Харківщини майже 237 тис. кв. м ямковості (з них 118 тис.– на дорогах державного значення). На сьогодні ями ліквідували на площі понад 143 тис. кв. м (61% від загальної площі), з них 103 тис.– на дорогах державного значення.

«Зараз ми працюємо дуже активно, 6 днів на тиждень. В першу чергу ремонтуємо ті дороги, які найбільш завантажені автотранспортом. Особливу увагу приділяємо дорогам, по яких їздять маршрутні автобуси. В першу чергу, це стосується шкільних маршрутів. Ми вже відремонтували 51 шкільний маршрут, залишилося 234. При нинішніх посилених темпах ми обов'язково приведемо ці дороги в безпечний стан до 1 вересня», - запевнив Євген Зражевець.

За його словами, у ліквідації ямковості на дорогах області задіяні два асфальтобетонних заводи Служби автомобільних доріг: Лозівський та Пісочинський.

Також для того, щоб забезпечити безпеку, на дорогах області змінюють дорожні знаки (з початку сезону замінили 1223 знака), відновлюють дорожню розмітку (вже відновили 91 км), наносять пішохідні переходи (130 штук).

Довідка. За минулий тиждень ямковий ремонт був виконаний на площі понад 4 тис. кв. м, на це витратили 180 т асфальтобетону. Зокрема, 945 кв. м ям ліквідували на державних дорогах: на трасах Київ-Харків-Довжанський (510 кв. м), Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта (857 кв. м), Харків-Охтирка (160 кв. м), Коломак-Шелестове-Колонтаїв (282 кв. м), Харків-Вовчанськ-КПП «Чугунівка» (136 кв. м).

На дорогах місцевого значення відремонтували 2 269 кв. м полотна. Ями прибрали на під'їздах до сіл Феськи, Хролі, Руська Лозова, на дорогах Кам'яна Яруга-Веденка-Тернове, Пролетарій-Феськи, Станція «Водяне»-Резуненкове, Омельченки-Дачне-Гениївка, Валки-Пархомівка, Богодухів-Сінне.