Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент підтримав впровадження фото- та відеофіксації адміністративних порушень ПДД

Президент підтримав впровадження фото- та відеофіксації адміністративних порушень ПДД

Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху».

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Цей закон передбачає деякі нові повноваження для виконання патрульною поліцією своїх завдань у сфері забезпечення безпеки руху.

Законом запроваджується автоматична фотозйомка та відеофіксація адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, яка має покращити рівень безпеки дорожнього руху і знизити рівень дорожньо-транспортного травматизму зі смертельними та іншими тяжкими наслідками, також запроваджується новий вид адміністративного стягнення – штрафні бали, установлюється розмір штрафу або кількості штрафних балів, надаються повноваження щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення уповноваженими працівниками підрозділів патрульної служби МВС.

Відомо, що подібні системи позитивно зарекомендували себе в багатьох країнах світу, зокрема, в Німеччині, Швеції, Великій Британії, Італії, Швейцарії, Австрії, Нідерландах, Франції та ін.