Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємцям Харківської області нагадали про необхідність сплачувати екологічний податок

Підприємцям Харківської області нагадали про необхідність сплачувати екологічний податок

У районах Харківщини пройшли наради-семінари для підприємців, яким роз’яснили вимоги чинного екологічного законодавства.

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко.

«На жаль, багато підприємців області сприймають заборону екологічних перевірок як індульгенцію – і не вважають за необхідне дотримуватися природоохоронного законодавства, а інколи просто не розуміють його вимог. Тому в області погано сплачується екологічний податок, не оформлюється належним чином дозвільна документація», - розповів директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук.

Для вирішення цієї проблеми Євгеній Шахненко затвердив план нарад-семінарів в районах області. Протягом липня Департамент екології та природних ресурсів ХОДА спільно з Держекоінспекцією у Харківській області роз’яснювали підприємцям вимоги законодавства до суб’єктів господарювання, які використовують природні ресурси, здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферу та мають справи з відходами. Підприємців переконували у необхідності сплачувати екологічний податок та оформлювати дозвільну документацію. Нагадували, що за порушення вимог природоохоронного законодавства передбачена адміністративна відповідальність.

У нарадах взяли участь представники райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, територіальних органів Держсанепідслужби та фіскальної служби.

«Оскільки не маємо права на перевірки, то шукаємо інші можливості впливу: зокрема, залучаємо до цієї роботи районних керівників, які намагаються переконати місцевих підприємців у необхідності дотримуватися законів», - пояснив Андрій Тимчук. За його словами, ефект від нарад вже є: підприємці почали більш активно оформлювати належні документи.