Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Петро Порошенко підписав закон «Про національну поліцію»

Петро Порошенко підписав закон «Про національну поліцію»

4 серпня Президент України підписав Закон «Про національну поліцію», прийнятий Верховною Радою 2 липня.

При підписанні закону були присутні нові патрульні поліцейські, які вийшли на вулиці Києва рівно місяць тому.

Петро Порошенко підкреслив, що зміни в країні сьогодні асоціюються саме з новою поліцією. Він відзначив високий моральний рівень і дбайливе, шанобливе ставлення до громадян з боку нової поліції.

«Багатьом здавалося, що традиції, які склалися в міліції, зокрема, хабарництво, яке, в першу чергу, асоціювалося з ДАІ, слідчими, управлінням по боротьбі з організованою злочинністю, не вдасться змінити. І тільки ви своєю роботою показали, що це можна зробити наполегливою працею», - зазначив президент.

Він висловив надію, що позитивний досвід роботи нового підрозділу патрульної поліції в Києві буде поширений в інших містах України.

Нагадаємо, згідно із законопроектом №2822 «Про національну поліцію», в її складі буде функціонувати 5 підрозділів: кримінальна поліція, патрульна поліція, поліція охорони, спеціальна поліція і поліція особливого призначення. Керувати відомством буде аполітичний начальник поліції, не залежний від міністра внутрішніх справ. Він буде самостійно, через конкурсні комісії, призначати керівників національної поліції на рівні області та районів. Поліцейські підписуватимуть контракти на термін до 4 років і до 2 років (для працівників середньої та нижчої ланки). Це, на думку законодавців, забезпечить стабільність їх роботи: з приходом нових міністрів і губернаторів поліцейські мінятися не будуть.