Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

При створенні єдиної Валківської громади необхідно зберегти інфраструктуру сіл

При створенні єдиної Валківської громади необхідно зберегти інфраструктуру сіл

Це зазначив голова Валківської РДА Віктор Войтенко під час засідання робочої групи з питань добровільного об’єднання територіальних громад

Крім того, повинен бути обґрунтований перерозподіл коштів між селами та селищами та чітке визначення повноважень, додав Віктор Войтенко.

Сільські та селищні голови району також обговорили питання об’єднання, які потребують додаткового опрацювання. «Ми повинні бути впевнені в тому, що люди будуть забезпечені фінансуванням, а потреби села - задоволені в повному обсязі. Також маємо бути спокійні за те, що повністю функціонуватиме інфраструктура села», - звучали такі думки в залі засідань.

Переваги об’єднання обговорювали на прикладі європейських країн, зокрема, Польщі. В результаті зійшлись на одній думці - децентралізація необхідна і потрібна. Віктор Войтенко надав доручення всім головам прорахувати фінансові потреби, видатки та надходження кожної громади району для подальших загальних розрахунків. На наступне засідання робочої групи домовились бути готовими прозвітувати про  фінансові потреби.