Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові зустріли збірну України з синхронного плавання

У Харкові зустріли збірну України з синхронного плавання

Вперше дует харків'янок Ганни Волошиної та Лоліти Ананасової зміг потрапити на п'єдестал пошани Чемпіонату світу з водних видів спорту, завоювавши бронзову медаль.

Крім того, майже у всіх видах програми збірна синхроністок України посіла четверті місця.

У Харкові на Південному вокзалі спортсменок і тренерський штаб збірної зустрічала почесна делегація, а також родичі і друзі. Директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко привітав від імені голови облдержадміністрації Ігоря Райніна синхроністок з успішним виступом на чемпіонаті світу.

«Ми віримо в команду, і все необхідне для плідної підготовки команди з синхронного плавання з боку Харківської облдержадміністрації буде зроблено, - зазначив Віталій Володимирович. - Хочеться побажати нашому дуету, який сьогодні привіз бронзові медалі з чемпіонату світу, а деякий час тому здобув ліцензію на Олімпійські ігри, успішно виступити в наступному році в Ріо-де-Жанейро. Ми також будемо вболівати за виступ наших спортсменок в групах. Вважаю, що збірна обов'язково візьме ліцензію і в цьому виді програми і також побореться за медалі Олімпійських ігор».

Тренер збірної України з синхронного плавання Валерія Меженіна підкреслила, що до цих змагань спортсменки готувалися протягом року, дуже багато тренувалися, але судді не оцінили їх виступи належним чином.

«Ми повинні були бути другими, але, на жаль, вийшло так, як є. Дівчата боролися до кінця і виступили гідно. Хочеться висловити вдячність за підтримку голові області Ігорю Райніну, а також усім, хто вболівав за нас», - запевнила Валерія Меженіна.

У цьому році на чемпіонат світу поборотися за звання кращих приїхало дуже багато команд. Змагання проходили з ранку до вечора - синхроністки їхали в 6 ранку і поверталися в 10 вечора.

«Ми думали, що виступом в дуеті змогли пробити шлях на п'єдестал для групи, але судді все одно ставили так, як, напевно, потрібно. Але ніхто з нас не засмучується. У наступному році ми будемо показувати такі успіхи і такі результати, що ні в кого рука не підніметься поставити нас знову на четверте місце, - поділилася планами Ганна Волошина. - Спробуємо повністю змінити напрямок нашої групи і привезти щось нове, що ще ніхто не бачив. Що це буде за номер – поки великий секрет».