Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цьогоріч серед абітурієнтів університету Повітряних Сил є близько 140 учасників АТО

Цьогоріч серед абітурієнтів університету Повітряних Сил є близько 140 учасників АТО

У Харківському університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХУПС) добігає кінця вступна кампанія 2015 року.

Майже півтори тисячі юнаків та дівчат виявили бажання вступити до цього вишу. За словам командування університету, цьогорічний конкурс склав від 2 до 5 осіб на одну курсантську посаду в залежності від обраного напряму підготовки. У порівнянні з минулим роком кількість бажаючих зросла приблизно вдвічі. Традиційно рейтинг популярності очолюють такі факультети, як: льотний, автоматизованих систем управління та наземного забезпечення польотів авіації.

Серед бажаючих почати навчання в університеті близько 140 осіб брали участь у Антитерористичній операції на Донбасі і ще 22 прибули до Харкова зі статусом дітей учасників бойових дій.

Серед абітурієнтів є й понад 100 дівчат. Частіше за все, вони обирають спеціальності офіцера-вихователя та воїна-зв’язківця.

До цього часу усі абітурієнти пройшли медичний огляд, професійний відбір та склали іспити з фізичної підготовки. Найближчими днями на всіх факультетах університету пройдуть мандатні комісії, за підсумками яких кращих абітурієнтів зарахують на перший курс.

Паралельно командири та викладачі факультетів готують приміщення університету до нового навчального року. Так, вже відремонтовано та переобладнано сотні спеціальних класів і тактичних майданчиків, а також оновлено тренажерну базу.