Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент підписав закон, який дозволить проводити перерахунок пенсій військовослужбовців-пенсіонерів

Президент підписав закон, який дозволить проводити перерахунок пенсій військовослужбовців-пенсіонерів

Петро Порошенко підписав Закон № 614-VIII «Про внесення змін до деяких законів України з питань пенсійного забезпечення», який захищає права пенсіонерів-військовослужбовців на перерахунок пенсій.

Цей закон Верховна Рада України прийняла 15 липня. Згідно з законом, якщо перерахунок пенсій у зв'язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення військовослужбовців або у зв'язку із введенням для них нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій, не був проведений з вини органів Пенсійного фонду або державних органів, які видають довідки для перерахунку пенсій, - його небхідно провести з дати виникнення права на нього без обмеження строком.

Закон стосується осіб, які мають право на пенсію за Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Також уточнено норму Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо вимоги досягнення пенсійного віку та наявності трудового стажу при призначенні пенсій на пільгових умовах або за вислугу років.

Закон набирає чинності з 1 січня 2016 року. Кабінет Міністрів України до кінця 2015 року зобов'язаний привести свої нормативно-правові акти у відповідність з цим законом.