Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Внутрішній туризм у Харківській області набирає обертів

Внутрішній туризм у Харківській області набирає обертів

Про це 29 липня повідомила директор Харківського обласного комунального закладу «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Валентина Холодок в ході засідання колегії Департаменту культури і туризму ХОДА.

«Зараз наш регіон має всі можливості для розвитку туризму, адже в нас багатюща культурна спадщина, є національні парки, музеї і все інше. На сьогоднішній день в області діють близько 50 туристичних маршрутів», - повідомила Валентина Холодок.

Вона нагадала, що в структурі ХОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» є декілька туристсько-інформаційних центрів. Тут надають відповіді на питання про об’єкти туризму, їх інфраструктуру, про культурні, спортивні, мистецькі події, що відбуваються в області. Найбільші з таких центрів знаходяться в будівлі Держпрому (4 під’їзд, 1 поверх), а також на вокзалі «Харків-пасажирський». Валентина Холодок запропонувала начальникам райвіддів культури та туризму розмістити подібні туристсько-інформаційні пункти в кожному районі Харківської області. На її переконання, це вигідно, в першу чергу, самим районам.

«Прошу райони підтримати таку пропозицію. Пункти можна розмістити в бібліотеках чи музеях. Впевнена, це допоможе залучити більше туристів до різних куточків нашої області», - підкреслила Валентина Холодок.

За її інформацією, також покликані допомогти розвивати туризм на Харківщині й такі проекти як «Стежиною легенд Слобожанщини».

«Ми вже зібрали понад 100 місцевих легенд. З цими легендами можна ознайомитися на нашому сайті. Через рік-два ми вже будемо готові видати збірку легенд Харківщини, а також створити відеофільм і на основі легенд розробити нові маршрути», - зазначила Валентина Холодок.

Крім того, Харківським організаційно-методичним центром туризму нещодавно були розроблені декілька дво- та 3-денних маршрутів Національними природними парками. За даними Валентини Холодок, один з маршрутів можуть презентувати до  Всесвітнього дня туризму, що відзначається 27 вересня.