Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська лучниця боротиметься за «золото» чемпіонату світу

Харківська лучниця боротиметься за «золото» чемпіонату світу

Олена Борисенко в складі жіночої збірної команди України зі стрільби з блочного луку вийшла до фіналу чемпіонату світу, який з 26 липня по 2 серпня відбувається в Данії.

Сенсаційного результату досягли в Копенгагені українські спортсменки та вперше в історії стрільби з блочного луку попали до фіналу чемпіонату світу.

На шляху до фіналу харків’янка Олена Борисенко, киянка Вікторія Д'якова, яка є вихованкою харківської школи блочного луку, а також Марія Школьна зі Львова важко пройшли кваліфікацію, зайнявши останнє - 16-е місце, яке давало можливість грати в основній сітці. Але далі, зібрав усі сили, українки показали високу майстерність та змогли дійти до фіналу. Спочатку була перемога 216:210  над збірною Колумбії, потім за рахунком 220:219 збірна України переграла господарок чемпіонату – датських лучниць, а у півфіналі з рахунком 224:222 виявилися сильнішими за збірну Венесуели.

У фіналі, який відбудеться у суботу, 1 серпня, українки зустрінуться зі збірною Голландії.

На жаль, але в командних змаганнях з класичного луку жіноча та чоловіча збірні України поступилися в 1/8 фіналу та не змогли потрапити до вісімки найкращих команд світу, які здобули ліцензії на Олімпійські ігри. Чоловіча збірна України, в складі якої виступав харків’янин Віктор Рубан, в 1/8 поступилася команді Тайваню.

Але шанс отримати путівки на Олімпійські ігри ще залишається в індивідуальних змаганнях. Ті спортсмени, які увійдуть до ТОП-16 цього чемпіонату, зможуть поїхати до Ріо. Але від однієї країни претендувати на ліцензію зможе тільки один лучник. Українські спортсмени в повному складі змогли подолати кваліфікаційний відбір чемпіонату світу та сьогодні розпочнуть боротьбу в основній сітці.

Також у збірної України ще залишається шанс потрапити до Ріо-де-Жанейро і в командних змаганнях. В 2016 році відбудеться ще один ліцензійний турнір, та трійка призерів, як серед чоловічих, так і серед жіночих команд, отримає перепустку на Олімпіаду.